Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Рік боротьби з насильством щодо жінок
11:45 AM
Рік боротьби з насильством щодо жінок

Ні - насиллю над жінками!

 

2016 рік проголошений Європейським парламентом Роком боротьби з насильством щодо жінок, а  25 листопада  весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками.

Центральна районна бібліотека підключилась до всесвітньої акції «16 Днів проти гендерного насильства»,  яка проходить з 25 листопада по 10 грудня, розробивши цикл правових заходів із залученням фахівців права, психологів, соціальних та медичних працівників з метою підвищення обізнаності людей з проблемою та зміни ставлення суспільства до насильства над жінками.

Першими на заходи були запрошені студенти медичного училища, які стали учасниками бібліоміксу "Ні - насиллю над жінками!". Бібліотекарі районної бібліотеки Інна Вербицька та Ольга Волкунович познайомили аудиторію з світовою статистикою щодо насильства, підтвердивши свій виступ відеоматеріалами, розповіли про історію створення Міжнародного дня проти насилля над жінками, про існуючі в інтернет-мережі акції: "TheBlackDot" ("Чорна точка")  та журналістський флешмоб з хештегом "#Я не боюсь сказать". 

Цікавою стала презентація книжкової виставки "Насильство щодо жінок в художній літературі" та буктрейлер, створений за мотивами книги сомалійської письменниці, відомої фотомоделі та громадського діяча Уоріс  Дірі "Квітка пустелі".

Запрошений на бібліомікс юрист Олександр Бубнов розповів про недосконалість українського законодавства у вирішенні  проблеми насильства проти жінок, надав практичні поради, як можна уникнути небезпечної ситуації, познайомив зі статтями Кримінального та Адміністративного кодексів стосовно відповідальності за різні прояви насильства та першим підключився до флешмобу "Розмалюємо світ у помаранчевий колір", залишивши відбиток своєї долоні на карті світу.

Фахівець Подільського районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Кіріяк зупинилась на питаннях захисту та психологічної допомоги, які надає центр дівчатам та жінкам, що зазнали насилля, познайомила з основними ознаками насильних відносин, роздала присутнім тематичні буклети і, долучившись до флешмобу, залишила і свою долоню на карті.

Флешмоб "Розмалюй світ у помаранчевий колір!" підхопили студенти-медики і бібліотекарі. Помаранчевий колір - колір сонця, щастя, колір активних дій, і саме таким має бути увесь світ для жінок, які дають нове життя, забезпечуючи людству його майбутнє.

Культура, медицина, право - проти насилля над жінками в любих його проявах!

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

 

 

Переглядів: 687 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz