Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Лютий » 28 » Районний тур обласного фестивалю
3:22 PM
Районний тур обласного фестивалю

Співці українського слова

 

28 лютого в районному Центрі культури та дозвілля був проведений районний відбірковий тур обласного фестивалю літературно-музичних композицій, моновистав та читців "Співець українського слова", до проведення якого активно долучилась центральна районна дитяча бібліотека. 
Працівниками бібліотеки була організована яскрава
книжкова виставка-інсталяція "Великі люди великого народу", присвячена 202-ій річниці Тараса Григоровича Шевченка та 145-річчю з дня народження Лесі Українки. Ляльки, що прикрашали виставку, стали прообразами Лесі Українки  та маленького Тараса. Виставкові розділи "Вічне слово Кобзаря" та "Співоча душа України" зібрали найкращі твори письменників, які є в наявності в фонді бібліотеки. Стилізована в українському стилі, з кетягами калини, з народною вишивкою, рушниками-оберегами виставка не залишилась поза увагою учасників  і гостей конкурсу і стала гідним доповненням фестивалю.
Презентацію виставки та цікаву літературну вікторину на знання творів Тараса Шевченка та Лесі Українки запропонувала до уваги учасників завідувачка районною дитячою бібліотекою Тетяна Токаренко, а методист по роботі з дітьми Олена Зінченко продемонструвала захопливий відеоряд про життєвий та творчий шлях улюблених поетів, познайомила з пам'ятниками, що прославляють українських геніїв в усьому світі.
Урочисте відкриття заходу за участю заступника голови Котовської райдержадміністрації Тетяни Костюк відбулося біля пам'ятної стели Тарасу Шевченку. Після покладання квітів до підніжжя пам'ятника в небо здійнялися  десятки жовто-блакитних повітряних кульок з мріями учасників фестивалю.
В конкурсі прийняли участь двадцять вісім юних мешканців району, кожен з яких вразив журі своїм талантом, артистичним втіленням в образ обраного літературного твору, високим патріотизмом і щирою любов'ю до України та її співців.

Про переможців конкурсу та детальніший перебіг заходу читайте на сторінках блогу ЦБС


 

Переглядів: 698 | Додав: Olga | Теги: письменники України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz