Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Січень » 17 » Районне свято до 200-річчя Т. Г. Шевченка
5:26 PM
Районне свято до 200-річчя Т. Г. Шевченка
Українські вечорниці до Шевченкової річниці

Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік в Україні Роком Тараса Шевченка. Відповідний Указ Глава держави підписав з метою гідного відзначення ювілею Великого Кобзаря, підтримки заходів із вивчення і популяризації шевченківської спадщини в Україні та за її межами.
З метою вшанування пам'яті  Великого Кобзаря 17 січня в центральній районній бібліотеці відбулося районне свято "Українські вечорниці до Шевченкової річниці".
На святі були присутні: представники Котовської райдержадміністрації - перший заступник голови райдержадміністрації І. В. Скуділо, начальник відділу культури О. М. Шапран, головний спеціаліст відділу культури І. М. Ардельська;  заступник головного редактора газети "Котовські вісті" В. Ф. Прохода,   поети літературного об'єднання "Промінь" Л. М. Шиманська та М. І. Низовцов, студенти Котовського технічного ліцею та їх керівник О. В. Янкевич, бібліотекарі районної бібліотеки та працівники районного Центру культури та дозвілля.
В бібліотечній залі панувала атмосфера справжніх українських вечорниць: прикрашені вишитими домотканими рушниками столи з традиційними українськими стравами - калачами з гілочками калини та узваром в глиняних глечиках, національний одяг.
Ведучі свята - бібліотекарі Надія Балабан та Людмила Поросятковська - зуміли передати всю велич і гордість українців за приналежність до нації, що дала світу геніального поета і художника, людину планетарного масштабу. Методист районної дитячої бібліотеки Олена Зінченко познайомила розповіла присутнім про пам'ятники Шевченку на Одещині і в усьому світі.
Своїми думками щодо творчості Т. Г. Шевченка поділилися місцеві поети Михайло Низовцов та Людмила Шиманська і прочитали власні вірші, присвячені великому Кобзареві.
Поетичну естафету перейняла методист РЦКД  Надія Григорщук, яка в образі шевченкової Лілеї продекламувала однойменний твір. Щирість виконання Надії надихнула і юнаків до читання улюблених рядків з творчості Шевченка.
У виконанні вокалістів районного Центру культури та дозвілля: Р. Ткача, О. Марченка, В. Ломановської, В. Мойсенця, В.Іванькова, Н. Григорщук, О. Заборської під акомпанування В. Кропив'янського пролунали відомі кожному українцю пісні на вірші Великого Кобзаря:  "Думи мої, думи", "Садок вишневий коло хати",  "Місяць на небі, зіроньки сяють", "Реве та стогне Дніпр широкий", які були підхоплені залом та стали кульмінацією районного свята.

Детальніше про хід свята читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1011 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz