Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Березень » 12 » Пункт вільного доступу до Інтернету в бібліотеці станції Борщі
1:43 PM
Пункт вільного доступу до Інтернету в бібліотеці станції Борщі

Подорож з павучком Всезнайкою. Відправлення – бібліотека станції Борщі


 Вже більше року працює Інтернет в бібліотеці станції Борщі. Спочатку користувачі йшли повільно й постійно запитували чи дійсно Інтернету нас в бібліотеці безкоштовний? Так! Безкоштовний! Зараз вже користувачі вишикуються в чергу, щоб попрацювати, поспілкуватися або пограти в мережі Інтернет. Переважна більшість бажаючих оволодіти просторами Інтернет - школярі. З властивою цьому віку допитливістю дітлахи «штурмують» фортеці Інтернету.

Що ж до вподоби нашим користувачам? Звісно ж це ігри, спілкування, соціальна мережа «Вконтакте». А ще діти готують реферати за шкільними предметами, вчаться перекладати за допомогою он-лайн-перекладачів, шукають додаткову інформацію готуючи домашнє завдання «читають книги он-лайн, шукають нові хобі та ще багато того,чому бібліотекар іноді навіть дивується. Вони такі знаттєлюбні – сучасні діти! Бібліотекар зараз для них як провідник, дороговказ і вчитель. Вона вчить відвідувачів користуватися комп'ютером, програмами, шукати інформацію в Інтернеті... Кожен отримує необхідну допомогу.

Життя в бібліотеці пожвавішало: коли діти після шкільних занять «йдуть» в бібліотеку , тупіт і голоси чути вже на першому поверсі будівлі! Всі поспішають, щоб першими опинитися в цікавому світі Інтернету. Звісно ж ,що на всіх бажаючих комп'ютерів не вистачає, але й це не проблема: поки одні сидять в Інтернеті, інші - читають книги та журнали,спілкуються між собою, готують домашнє завдання. Отже, книга не здає своїх позицій, вона була , є і буде – незамінним джерелом знань, наснаги і задоволення.

Дорослі користувачі теж не відстають від дітей. Якщо діти переважно розважаються в мережі, то дорослі - переважно навчаються. І мають гарні успіхи. Історії успіхів користувачів - це цікаво. Ось перша історія успіху. Завдяки Інтернету мешканець нашого селища покращив життя сім'ї". Так користувач бібліотеки Виноградський В. Т. зацікавився лікарськими рослинами і їх застосуванням у народній медицині. Тепер сім'я має свій маленький бізнес з продажу лікарських рослин, що є маленьким прибутком у сімейному бюджеті. Завдяки Інтернету випускники школи отримали багато інформації у виборі майбутньої професії. Із них до ВНЗ вступили троє випускників і п'ятеро до технікумів. Користувач Грабован Наталя Анатоліївна працює і навчається. Вона звернулась до бібліотеки з метою написання курсової роботи. В процесі підготовки Наталя Анатоліївна використовувала книжковий фонд і ресурси Інтернет. За допомогою бібліотекаря отримала навички роботи з комп’ютером і успішно написала курсову роботу. Бібліотекар вітає Наталію Анатоліївну з цим успіхом і радіє за неї!

Якщо ви теж хочете йти у ногу з часом, приходьте до бібліотеки і будьте успішними!

 

 

Ганна Трояновська, завідуюча бібліотекою станції Борщі

Переглядів: 804 | Додав: Olga | Теги: Бібліоміст, бібліотека, інтернет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz