Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Березень » 14 » Презентація виставки в бібліотеці села Станіславка, присвяченої славетному земляку
12:57 PM
Презентація виставки в бібліотеці села Станіславка, присвяченої славетному земляку
Лікар. Вчений. Педагог

В бібліотеці села Станіславка відбулась презентація тематичної виставки-персоналії  "Лікар. Вчений. Педагог", присвяченої славетному земляку - відомому
вченому, ортопеду-травматологу, геронтологу і геріатру, організатору охорони здоров’я, Заслуженому діячеві науки і техніки України, Лауреату Державної премії України, Академіку Української академії наук націо­нального прогресу, доктору медичних наук, професору Євгену Павловичу Підрушняку, якому в цьому році виповнилось би 90 років.


На виставці були представлені копії дипломів про закінчення медичного інституту та Лауреата Державної премії (11 груд­ня 1984 р. за підписом Б. Патона), грамот від Президії Верховної Ради Української РСР (17 червня 1988р.) про присвоєння почесного звання "Заслужений діяч науки і техніки України" (за підписом Президента Укра­їни Кравчука Л.М. від 25 травня 1994 р.), грамота Митрополита Київського і всієї України Володимира від 21 лютого 2004 р., патенти, методичні рекомендації, монограми, статті з вітчизняних та зарубіжних газет та журналів, а також книги Є.П. Підрушняка. Остання надзвичайно цікава "Наука и религия глазами православного ученого" була подарована бібліотеці рідними Євгена Павловича в 2013 році. Для учнів 11 класу було проведено огляд літератури та підготовлено біографічну довідку про нашого славного земляка.
Станіславці пишаються своїм земляком. Його приклад в досягненні наміченої цілі надихає  молодь не боятися труднощів і впевнено йти обраним шляхом до своєї мети.

З біографією видатного земляка ви зможете ознайомитись на сторінці "Гордість Котовщини. Кращі за професією" в розділі  "Краєзнавчий гід".
Переглядів: 828 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz