Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Липень » 24 » Прем'єра книги до 1025-річчя Хрещення Русі
4:06 PM
Прем'єра книги до 1025-річчя Хрещення Русі

Тернистий шлях православ'я

В бібліотеці села Станіславка 24 липня відбулася прем’єра найстарішої книги в селі «Псалтир» під назвою «Тернистий шлях православ’я». Ця книга видана в 1921 році  Києво-Печерською лаврою і являється точною копією першодрукованого "Псалтиря". Ця книга останній час зберігалася в сім'ї Герасименко Ніни Іванівни, а придбав її ще  дідусь, який пішки  ходив до Києва на прощу, звідки й приніс священну кни­гу. Сьогодні ця книга подарована сільській бібліотеці.


Завідувачка бібліотекою Валентина Іванівна Христич  розповіла присутнім про історичне та духовне значення священного писання, про те, з яким трепетом та повагою ставилися до Псалтиря у народі, навчалися по ньому грамоті. З мудрими рядками із священної книги присутніх на заході познайомила вчитель-філолог Маєвська Наталія Олександрівна. Вона розповіла і про кирилічні цифри та скоро­чення у словах  задля зменшення об’єму письма.

Читачі бібліотеки уважно та вдумливо сприймали слова ведучих заходу. Кожна сторінка цієї книги розкриває величну і водночас трагічну історію людства, його важкий духовний шлях у пошуках Бога. Книга наводить на роздуми про життєву необхідність глибокого осмислення кожною людиною положень Старого і Нового заповітів, переконаності в бездоганній глибині, світлості, актуальності християн­ства, у його відповідності животрепетним проблемам сьогодення, накресленню загальних шляхів поступу молодої людини до духовності, виховуванні скромності, стриманості, шляхетності, любові до мис­тецтва, до природи, до історії власної держави та свого села.


Переглядів: 798 | Додав: Olga | Теги: духовність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz