Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Вересень » 16 » Прем'єра поетичної збірки
9:51 AM
Прем'єра поетичної збірки

«Зона натхнення» центральної бібліотеки презентує «Світ очима Степана Черноволюка»

 

В центральній  бібліотеці  Куяльницької ЦБС  вперше після карантину та ремонту відбулось засідання салону «Бетселер», присвячене прем`єрі книги любомирського гумориста Степана Черноволюка «Я бачу світ». Дуже приємно, що «зона натхнення» оновленої бібліотеки почала працювати саме з авторської прем’єри, на яку довго чекала вся творча інтелігенція Подільщини.

Привітати поета з виходом першої збірки прийшли друзі по перу: Олександр Корембліт, Людмила Шиманська, Валентина Присяжна, Іван Янчевський, Валентина Сучкова, Валентина Мельниченко, Світлана Чернега, Людмила Курченко, пошановувачі таланту поета та гумориста, бібліотекарі ЦБС.

Почесною гостею засідання стала Валентина Федорівна Прохода, колишній керівник літературного об`єднання «Промінь», яка виступила редактором  збірки. Валентина Федорівна приклала чимало зусиль, щоб вона з`явилась на світ. Саме вона першою привітала автора з цією знаменною подією, подарувавши квіти та найщиріші побажання і відмітила, що в нашому краї багато поетично обдарованих людей, але дуже мало з них пишуть гуморески, тому що побачити світ крізь призму посмішки по-доброму, без злого сарказму вдається не кожному. 

Про історію появи гумору як жанру поезії присутнім розповіли ведучі заходу, бібліотекарі Олена Попова та Людмила Поросятковська.

Український гумор народжувався у народних іграх, народній розмові, у піснях, переказах, які були і є джерелом творчості наших українських сміхотворців.

Ось до таких письменників-гумористів відноситься Степан Черноволюк. Поезія автора різноманітна. Невимушено ви потрапите у витончений світ гумору, сатири, який вас не залишить байдужим.  Обиватель і міщанин, хапуга і гульвіса, бюрократ і наклепник – це метелики, різноформні та різнобарвні. Їх треба було розкрити негайно, щоб вони, нашкодивши, не встигли змінити свого пір’я.

Крім цього, в поезії Степана Черноволюка є й ліричні вірші, які відображають внутрішній світ поета, його громадянську позицію, його бачення сьогодення.

Гості зустрічі не залишились байдужими  і кожен з присутніх з великою повагою привітав автора з прем`єрою його книги.

А Олександр Хільєвич  Корембліт, як істиний майстер поетичного слова, підготував для винуватця свята акровірші-присвяти і подарував шкіряний портфель та свиток з гумористичною одою про значення портфелю в житті Михайла Жванецького, талант і популярність якого зростали паралельно з наповненістю портфеля творчим доробком, та побажав Степану, щоб цей худий шкіряний портфель, який він отримав у подарунок, з часом тільки «роздувався» від нових поетичних збірок.

До привітань та побажань колег по поетичному цеху приєдналась і директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва, яка від імені бібліотекарів громади подякувала авторові за творчий дарунок читачам бібліотек, побажала наснаги, творчого зросту та натхнення. Після чого першим в шкіряному портфелі поета опинився новенький блокнот як «зародок» наступної авторської збірки.

Зустріч пройшла в веселій та невимушеній атмосфері, і ми щиро надіємось, що нова збірка Степана Черноволюка не залишить байдужими наших читачів. У вас є можливість «подивитися на світ очима Степана Черноволюка» по-доброму, з гумором і посмішкою! Книга чекає на читачів!

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1022 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz