Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Лютий » 21 » Пересувна інформаційно-просвітницька виставки
10:58 AM
Пересувна інформаційно-просвітницька виставки

Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори

 

20 лютого в приміщенні Будинку культури села Липецьке відбулась презентація пересувної виставки «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори», розробленої Українським інститутом національної пам’яті, Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» та Галузевим державним архівом СБУ.

Її основа – це документальні матеріали та фотографії про долі 30 людей, які перебували за дротами 11 таборів Третього Рейху. Вихідці з України були і в Аушвіці, і в Бухенвальді, і в Дахау, і в Равенсбрюку, в інших концтаборах нацистської Німеччини. 

Ця виставка – про те людське, що нездатна знищити жодна система. Про небайдужий погляд, простягнуту руку допомоги, розділений окраєць хліба. Про силу волі, віри і любові. Про перемогу надії. Про тріумф людини. І навіть такій потужній тоталітарній системі, якою була нацистська Німеччина, з такими інструментами, як концтабори, не вдалося зламати сильних і мужніх людей.

Учасниками презентації стали учні 5-11 класів та вчителі Липецького НВК 1-3 ст., директор сільського Будинку культури Інга Урсул, бібліотекарі Любов Лунгул та Лариса Дімпул. Детальний огляд пересувної виставки провела вчитель історії Тамара Мельниченко.

Учасники заходу познайомились з плакатами тематичних блоків «Що таке концентраційний табір?», «Остарбайтери», «Військовополонені», «Жінки», «Діти», «Священики», «Євреї», «Українські націоналісти», «Визволення концтаборів» та «Перетворення на радянські». Діти і дорослі уважно розглядували кожну фотографію, зачитували вголос найбільш хвилюючі рядки, обговорювали цифри, факти, події, які їх найбільше вразили.

По завершенні презентації присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять людей, які загинули від злодіянь нацистів.

Більше фотографій дивіться на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 712 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz