Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Січень » 17 » Пересувна інформаційно-просвітницька виставки
2:09 PM
Пересувна інформаційно-просвітницька виставки

«Донбас - переPROчитання образу"

 

15 січня в Будинку культури села Липецьке відбулась презентація пересувної інформаційно-просвітницької виставки «Донбас - переPROчитання образу", підготовленої Українським інститутом національної пам'яті на основі маловідомих матеріалів з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документів з Державного архіву Донецької області. Деякі з цих документів щойно розсекречені та публікуються вперше.

Виставка спрямована на формування образу Донбасу, як невід'ємної частини Соборної української держави і покликана привернути увагу людей з різною оцінкою ситуації на сході країни, адже без знання минулого, неможливо впливати на майбутнє.

Презентацію виставки організували працівники культури Інга Урсул, Любов Лунгул та Лариса Дімпул, розмістивши в фойє Будинку культури тематичні плакати-постери та запросивши на захід учнів 5-11 класів та педагогів Липецького НВК 1-3 ст. Огляд пересувної виставки провела вчитель історії Тамара Мельниченко.

Під час огляду проводилось живе спілкування з дітьми, які ще раз показали свої знання з історії по кожному регіону України. Учні підходили до тих плакатів, які більш за все їх зацікавили. Так, учнів 5-7 класів переважно вабила старовинна історія Донбасу, археологічні розкопки, зберігання експонатів в музеях. Старшокласники здебільшого групувалися біля плакатів, що розповідають про зародження національного Руху ну Україні в боротьбі за її незалежність, про визвольну боротьбу нашого народу, яка ведеться сьогодні на Сході України.

Закінчився захід вшануванням пам'яті учасника АТО, односельця Володимира Ісадченка, який загинув під час бойових дій на Донбасі.

 

 

Переглядів: 782 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz