Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Листопад » 27 » Онлайн-зустріч поетичного фестивалю
3:43 PM
Онлайн-зустріч поетичного фестивалю

Віртуальний майданчик центральної бібліотеки на XXIV обласному фестивалі української книги

 

26 грудня центральна бібліотека Куяльницької ЦБС приєдналась до XXIV обласного фестивалю української книги пам’яті Михайла Грушевського «ПОЕЗІЯ –ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ, ЯКИЙСЬ БЕЗСМЕРТНИЙ ДОТИК ДО ДУШІ», який відкрили директор Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА Олена Олійник та засновник фестивалю, директор Одеської універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського Юліана Амельченко.

В онлайн-зустрічі фестивалю взяли участь 5 бібліотек з області - бібліотеки Чорноморська, Арцизу, Кодими, Любашівки і Куяльницької ОТГ. Так як темою фестивалю була поезія, то бібліотеки в режимі онлайн презентували книжкові виставки поетів свого краю. Хочеться відмітити, що на віртуальному майданчику бібліотек Кодими та Куяльницької ЦБС взяли участь безпосередньо поети.

Поезію нашого краю представляли Олександр Корембліт та Степан Черноволюк. Бібліотекарі запросили цих гостей не випадково, тому що в цьому році в стінах центральної бібліотеки проходили презентації їх авторських збірок. 

З привітаннями від Куяльницької ЦБС виступила бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, яка представила присутніх в бібліотечній залі поетів.

Олександр Хільєвич - ветеран війни та праці, відмінник освіти України, член української асоціації письменників і загальнонаціональної спілки журналістів України, п’ятиразовий лауреат Всеукраїнського загальнонаціонального конкурсу «Українська мова-мова єднання», неодноразовий лауреат і дипломант міжнародного конкурсу імені Іцхака Зандмана (м. Тель-Авів, Ізраїль), дворазовий володар премії «Смарагдова ліра», автор 20 авторських збірок. 

Олександр Корембліт прийшов на фестиваль не з пустими руками, а подарував для кожної бібліотечної філії (35 бібліотек) свої авторські збірки. Вірш "Роздуми над картиною І. Репіна "Запорізькі козаки пишуть листа турецькому султанові", обраний автором для фестивалю, зачитала заступник директора ЦБС Людмила Бензар. Останні рядки вірша - "І певен: сміх врятує Україну" став своєрідним містком до поезії нашого любомирського гумориста Степана Черноволюка.

У творчому доробку Степана Володимировича, педагога за фахом, переважають вірші-гуморески, але є багато творів і ліричного характеру. Відомий він серед численних друзів і як бард, який пише і виконує пісні. В цьому році побачила світ його перша авторська збірка «Я бачу світ». Саме з цієї збірки він зачитав для гостей фестивалю вірш "Рідна мова".

Нам було цікаво прийняти участь в цьогорічному фестивалі. Приймаємо участь ми у фестивалі української книги вже не вперше, але вперше -  у віртуальному форматі. Були раді отримати новий досвід, але ніщо не може замінити "живого" спілкування. Тому по закінченні онлайн-заходу ми ще довго спілкувалися з нашими поетами.

Більше фотографій - на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1258 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz