Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Березень » 21 » Онлайн-семінар бібліотечних працівників області
1:38 PM
Онлайн-семінар бібліотечних працівників області

Аналітика, дійсність, плани - на обласному семінарі бібліотекарів

 

21-22 березня 2023 року центральна бібліотека КУ "Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради" брала участь в онлайн-семінарі "Публічні бібліотеки  області - точка опори  громад:  аналітика,  дійсність, плани".

Перший день семінару був тривалим та інформаційно насиченим. Сучасні реалії та послуги, які надають публічні бібліотеки області сьогодні, проаналізувала директор ОУНБ ім. М. Грушевського  Юліана Амельченко.

Про бібліотеки як громадський простір підтримки розповідала директор обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Маяковського О. Чоловська. З читацькими та творчими конкурсами для дітей познайомила директор обласної бібліотеки для дітей ім. В. Катаєва Т. Москальова.

Особливо важливим для бібліотечних фахівців області стали методичні консультації завідуючої науково-методичним відділом ОУНБ Ніни Маловік щодо заповнення нових форм звітності публічних бібліотек.

В ході семінару були підняті питання роботи публічних бібліотек в умовах воєнного часу, національно-патріотичного виховання молоді та роль публічних бібліотек в інформаційному протистоянні у боротьбі з "фейками".

Друга половина семінару була присвячена обміну досвідом роботи у воєнний час публічних бібліотек громад Одещини. Бібліотекарі Любашівки, Рені, Кодими, Балти, Арцизу та Великої Михайлівки розповідали про практичну допомогу територіальній обороні, ЗСУ, поступову відмову від російських видань, інноваційні форми популяризації української книги, клуби та гуртки по опануванню українською мовою.

Центральна бібліотека Куяльницької громади підготувала присутнім відеопрезентацію "Форми роботи публічної бібліотеки громади на виконання Стратегії розвитку читання".

На другий день семінару свою роботу презентували бібліотеки міста Чорноморськ.

Онлайн-семінар став дієвим практикумом для бібліотечних фахівців всієї області. Вдячні і організаторам, і учасникам за можливість поділитись досвідом і спланувати свою подальшу роботу.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 428 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz