Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Січень » 17 » Новорічно-різдвяні свята
1:33 PM
Новорічно-різдвяні свята

"Різдво колядує добром під вікном"

 

Січень – дивовижний місяць року. Приходять різдвяно-новорічні свята, що споконвіку супроводжуються звичаями, традиціями, щедрівками та колядками, наповнюючи людські серця добротою і щедрістю. Ці свята є улюбленими святами нашої громади і щороку проводяться як клубними, так і бібліотечними працівниками.

"Різдво колядує добром під вікном" – під такою назвою пройшов інформаційний калейдоскоп в бібліотеці села Куяльник. Бібліотекарі Марія Каназірська та Рита Гарматюк докладно розповіли своїм користувачам про історію Різдвяного вертепу в Україні, нагадали про страви, які готують на Святий вечір та Різдво, колядки та щедрівки, які співають на ці свята. А напередодні Старого Нового року бібліотекарі Куяльницької бібліотеки разом з читачами пішли щедрувати та вітати мешканців села.

На народознавчу годину «Колядую, колядую…» зібрала своїх найактивніших користувачів і бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко. До їхньої уваги був запропонований огляд книжкової викладки з літературою про різдвяні свята та традиції нашого народу. 

Колядки та щедрівки звучали в етнографічній кімнаті молдовського побуту "Каса Маре" під час
народознавчої години "Щедрівка і колядка в нашу хату завітала" в Будинку культури села Липецьке.

Працівники культури села Малий Фонтан зібрали юнаків та дівчат на свято щедрування "Колядуємо, щедруємо, нову радість всім даруємо", ходили від хати до хати, мелодійними українськими щедрівками віншували господарів селища, зичили здоров'я і достатку, миру і злагоди, добробуту та процвітання. 

А в селі Коси відбулося ціле театралізоване дійство під назвою "І з Різдвом в цей добрий час ми вітання шлем до вас", яке організували бібліотекар Олена Дегтяренко разом з директором Будинку культури Оленою Кондельчук та художнім керівником Наталею Перлей.

Новорічно-різдвяний балаганчик "Колядуй! Щедруй! Посипай!" в селі Новоселівка розпочав свою ходу зранку 14 січня, в день Василя та Маланки. Ряджені" щедрувальники разом з Маланкою та Козою були головними учасниками новорічно-різдвянго балаганчика "Колядуй! Щедруй! Посівай!" в селі Новоселівка, який з новорічними привітаннями завітав до працівників ЧубівськогоООО, Новоселівського старостинського округу, завітали в храм Покрова Пресвятої Богородиці.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 658 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz