Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 14 » Новорічні та Різдвяні свята
2:07 PM
Новорічні та Різдвяні свята

Щедрівка та коляда в нашу хату загляда

 

Кожен новий рік розпочинається в закладах культури Подільщини, в тому числі і в бібліотеках, яскравим каскадом новорічно-різдвяних свят: Різдвяним вертепом, святом щедрівок та колядок, святом Василя та Маланки. Молодь разом з працівниками культури, переодягнена в костюми фольклорних персонажів, мандрує по селу, колядками та щедрівками віншуючи господарів, бажаючи мира та добробуту в новому році.

Так, 7 січня з Різдвом Христовим дзвінкими колядками привітали жителів села Мардарівка бібліотекар Людмила Шевченко, працівники Будинку культури Юлія та Піструїл та аматори художньої самодіяльності Мунтян А.Л., Резнюк О.В. 

13 січня юнаки та дівчата села Малий Фонтан разом  із завідуючою бібліотекою Іриною Дмитрієвою та завідуючою сільським клубом Іриною Попенко мелодійними українськими щедрівками віншували господарів селища на святі щедрування "Щедрівка і коляда в нашу хату загляда".

Щедрували, зичивши достатку та добробуту односельцям, і молодь села Мала Кіндратівка на чолі з Антоніною Буряк. А до мешканців селища Борщі завітав цілий Різдвяний вертеп на чолі з Оксаною Перебітюк.

Такі добрі звичаї як колядування, щедрування - це не просто старовинні обрядові дійства, а добрі традиції, які об'єднують усіх українців у велику дружню родину.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 367 | Додав: Olga | Теги: свято, народознавство, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz