Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Грудень » 14 » Народознавчі свята в бібліотеці
4:05 PM
Народознавчі свята в бібліотеці

Вечорниці на Андрія

 

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами і обрядами. Одним із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди, прадіди було велике зимове свято - день Андрія, який відзначається 13 грудня і вважається днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових - Андрія Первозваного.
Напередодні цього свята, 12 грудня, в сільському клубі селища Борщі відбулися українські посиденьки  "Андріївські вечорниці". Бібліотекар селища Оксана Перебітюк запросила на посиденьки учасників сільського клубу "Струмочок", розповіла їм про історію свята, нагадала про святкові дійства під час вечорниць на Андрія. Присутні на заході із задоволенням співали народні українські пісні та читали гуморески.
Дівчата, запрошені 13 грудня на
свято під назвою «Андріївські вечорниці у світлиці» в Куяльницьку бібліотеку бібліотекарями Тетяною Бойко та Ритою Гарматюк,  весь вечір  провели за традиційними народними гаданнями, грали в ігри, ворожили, брали участь у різноманітних конкурсах.
На «Вечорниці на Андрія» до центральної районної бібліотеки завітали студенти Подільського медичного училища, де їх радо зустрічала справжня українська господиня – бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Трісочки та пшеничні зернятка, вишневі гілочки та кудлатий песик допомагали молоді дізнатись про своє майбутнє. Як завжди, захід пройшов жваво, весело, з запальними піснями та дотепними жартами.  В невимушеній, по-домашньому затишній обстановці, юнаки та дівчата пізнавали звичаї та обряди наших предків, згадували прислів’я, продовжували приказки, відгадували загадки, залюбки торкаючись живильного струмочка народної мудрості.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 736 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz