Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Вересень » 19 » Міжрегіональний семінар "Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади"
2:33 PM
Міжрегіональний семінар "Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади"

За досвідом в Миколаїв

12-13 вересня 2012 р. директор ЦБС Котовського району Світлана Дюгаєва прийняла участь в міжрегіональному семінарі-естафеті «Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади», який проходив в центральній бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького міста Миколаєва в рамках проекту «Навчальні-інноваційні бібліотеки» за підтримки програми «Бібліоміст».

Метою заходу було набуття спеціалістами міських, районних та сільських бібліотек із Миколаївської, Херсонської, Одеської, Кіровоградської та Запорізької областей та АР Крим практичного досвіду надання населенню доступу до сервісів та інструментів електронного урядування.

Провідні фахівці галузі надали учасникам семінару інформацію про стан впровадження послуг електронного урядування в Україні.

 Бібліотекарі ознайомились з досвідом бібліотек Миколаївської області та отримали практичні навички користування е-послугами, такими як пошук роботи через інтернет, заказ проїзних пасажирських документів на залізничний транспорт, електронне оформлення заяви на вступ до вищого навчального закладу, подання фізичними та юридичними особами податкової звітності тощо.




Учасники також мали можливість поспілкуватися за допомогою програми «Скайп» з представниками публічної бібліотеки м. Сілламяе (Естонія) та дізнатися про досвід участі бібліотек Прибалтики в е-урядуванні.
Отримані інформація і знання учасниками семінару в подальшому будуть використані для розширення асортименту бібліотечних послуг та організації доступу населення до е-урядування в бібліотеках.




Приємно, що семінар проходив на високому рівні за участю міського голови Миколаєва,   керівників відділу розвитку організаційної спроможності програми «Бібліоміст» та Національного центру електронного урядування, голови Регіонального центру підтримки електронного управління, депутата Миколаївської міської ради  та голови Фонду розвитку міста Миколаєва.




Семінар відкрив нові можливості в роботі бібліотек. Приємно, що деякі з них вже пропонуються користувачам в нашій бібліотеці. Центральна районна бібліотека на сьогодні надає безкоштовний доступ до державних, регіональних та місцевих порталів, допомагає мешканцям в проведенні актуалізації вкладів колишнього Держбанку СРСР,  допомагає випускникам в оформленні документів на вступ до вищих навчальних закладів. Наша бібліотека - єдина на сьогодні серед участників семінару надає доступ користувачам до електронної оплати комунальних послуг, поповнення карток мобільного зв'язку та інших видів оплати за допомогою интернет-терміналів НСМЕП.

Викликає повагу і захоплення досвід роботи бібліотекарів Миколаєва.  Вони своєю працею вже довели  громаді рідного міста свою необхідність і життєздатність, вміння спільно з владою вирішувати не тільки  проблеми громади, а і знаходити шляхи для її розвитку.

Подібний обмін досвідом дуже корисний для бібліотекарів. Можливості сучасної бібліотеки сьогодні необмежені. Бібліотеки стають справжніми мостами до електронного урядування,  є двигуном розвитку громади.

Бібліотеки нашого району будуть намагатися втілити  позитивний досвід електронного урядування та співпраці колег з владою в практику своєї роботи заради майбутнього нашої громади.

 

Переглядів: 949 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz