Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Березень » 4 » Літературний тур Подільщиною
11:27 AM
Літературний тур Подільщиною

Літературний тур Подільщиною "Чистий промінь поетичного слова"

 

3 березня в шкільній бібліотеці Куяльницького ЗЗСО I-III ступеня  стартував літературний тур Подільщиною «Чистий промінь поетичного слова», започаткований центральною бібліотекою Куяльницької ЦБС з метою популяризації творчості талановитих поетів краю.

Літературний тур стартував у Всесвітній День письменника, заснований у 1986 році Міжнародним ПЕН-клубом і присвячений людям, які доносять до інших все те, що відбувається всередині країни, в світі, займаються написанням книг, статей для газет і журналів, вміють піднести факти з різних точок зору, відстоюючи  і захищаючи принципи свободи інформації.

Відкривав літературний тур творчий десант поетів Подільщини у складі Олександра Корембліта, Наталі Кулик та Івана Янчевського. 

Гостями зустрічі стали учні Куяльницької школи, активні читачі бібліотеки та поціновувачі поетичного слова, бібліотекарі сільської бібліотеки Марія Каназірська та Рита Гарматюк, бібліотекар шкільної бібліотеки Тетяна Костецька.

Бібліотекар центральної бібліотеки Надія Балабан привітала всіх присутніх зі святом, розповіла про поетичний тур, презентувала книжкову виставку «Поетичний автограф Подільщини» та представила присутніх поетів.

Творчу зустріч розпочала Наталя Кулик, яка прочитала свої нові вірші, поділилася творчими задумами, відповіла на питання школярів.

Іван Янчевський теж познайомив присутніх зі своєю творчістю, згадав про перші кроки на цій стезі, про свій рідний поліський край та презентував свою книгу «Незабудка».

Діти підготували цікаві запитання до Івана Володимировича, на які він з задоволенням відповів.

Олександр Хільєвич  Корембліт свій виступ присвятив подіям  Другої Світової війни, адже ми незабаром  відзначатимемо  75-річчя перемоги над нацизмом. Факти особистої історії автор перемежував поезією на цю болючу тематику.

Відповідаючи на запитання школярів, Олександр Хільєвич цитував Ліну Костенко, інших знаних поетів та письменників, філософів, демонструючи чудову пам'ять та ерудицію.

А на завершення зустрічі Іван Володимирович та Олександр Хільєвич привітали всіх з наступаючим днем  8 березня і подарували свої поетичні вітання. Школярі щиро подякували за цікаві розповіді поетів, подарували квіти, взяли автографи.

Літературний тур продовжить свою ходу на наступному тижні і з поетичним словом завітає у інші школи та бібліотеки великої Куяльницької громади.

Більше фото читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 696 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz