Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Грудень » 10 » Літературний проект "12"
2:31 PM
Літературний проект "12"

"Літературний проєкт 12" представляє авторів грудня

 

Останньою книжковою виставкою, розгорнутою центральною бібліотекою в грудні в рамках "Літературного проєкту 12" стала виставка, присвячена Миколі ГоголюОлесю Гончару та Сергію Гридіну

Микола Гоголь - російський та український прозаїк, драматург, поет, критик, публіцист, визнаний класик української та російської літератури. Найвідоміші твори автора - "Вечори на хуторі поблизу Диканьки", "Тарас Бульба", "Миргород", "Ревізор", "Мертві душі" - є улюбленими книжками вже багатьох поколінь українців.

Родзинкою виставки є розділ "Книга, прочитана екраном", присвячений фільму "Вечори на хуторі біля Диканьки". Повнометражний кольоровий фільм-казка, поставлений режисером Олександром Роу в 1961 році,  є екранізацією повісті Миколи Гоголя "Ніч перед Різдвом". Розділ виставки доповнений яскравими інсталяціями головних героїв фільму.

Олесь Гончар - письменник, літературний критик, громадський діяч, перший лауреат республіканської премії ім. Т. Шевченка (1962), голова Спілки письменників України, академік НАН України, Герой України (2005, посмертно). Найвідомішими у творчому доробку Олеся Гончара є романи "Прапороносці" (1948), "Людина і зброя" (1960), "Тронка" (1963), новели і повісті, літературна критика, щоденники.

Сергій Гридін - це сучасний український автор, який пише твори для дітей та юнацтва. Книги "Відчайдушний" та "Не такий" увійшли до короткого списку номінантів щорічної премії "Дитяча книга року ВВС-2013".

Твори Сергія Гридіна двічі ставали переможцями конкурсу "Краща книга Рівненщини" у номінації "Краще видання для юнацтва та молоді" (2015). За покликом серця він пішов боронити країну від ворога. Враження та роздуми він втілив у декількох творах для дорослих читачів - повістях "Сапери", "Віраж" та "Чужий".

Книжкова виставка запрошує до знайомства усіх бажаючих!

Більше фото - на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 1383 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz