Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Квітень » 14 » Літературний проект "12"
11:31 AM
Літературний проект "12"

Квітневі автори "Літературного проєкту-12"

 

"Літературний проєкт 12" продовжує знайомити вас з  творчістю  українських письменників через презентації книжкових виставок, огляди літератури, перегляди кінострічок за творами письменників. Карантин вніс свої корективи в діяльність бібліотеки, тому ми пропонуємо вам продовжити наш проєкт  онлайн.

На хвилі популярності серед сучасних українських авторів, чиє прізвище починається з літери "К" ми обрали двох молодих, активних, цікавих письменників, за творчістю  яких слідкує читацька аудиторія, на новинки від яких чекають з нетерпінням - Макса Кідрука та  Андрія Кокотюху.

Макс Кідрук народився 1 квітня 1984 року в селищі Володимирець Рівненської області  в родині письменника-гумориста Івана Кідрука.  У школі навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. Зростав на книгах Даррелла, Сетона-Томпсона, Твена, Лондона, котрі за словами автора, "примушували посміхатись, надихали і додавали снаги долати усілякі життєві негаразди».

У 2001 році вступив  у технічний університет в Рівному. В 2005 році, вступивши до аспірантури Київського політехнічного інституту,  виграв грант на навчання за кордоном і виїхав до Стокгольму, де закінчив  аспірантуру Королівського технологічного інституту і почав  подорожувати по Європі.

Сьогодні він відомий український письменник, мандрівник, колумніст чоловічого журналу «XXL», автор низки художніх романів та тревелогів. Загалом побував більше ніж у 30 країнах, серед яких Танзанія, Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія, Нова Зеландія та інші.

Враження від подорожей він втілює в книжках, збираючи літературні нагороди конкурсів «Коронація слова» (2009), «Відкриття року» від книготоргової мережі (2009),  «Книга року" від журналу «Корреспондент" (2010).

Якщо ви любите мандрувати і хочете дізнатися більше про країни світу, то вам до вподоби стануть тревелоги Кідрука: «Мексиканські хроніки. Історія однієї мрії», двотомник «Подорож на Пуп Землі», «Любов і піраньї», «На Зеландію!». А якщо вам до вподоби слідкувати за «закрученим» сюжетом та гострими пригодами непересічних героїв художніх творів, то на вас чекають 15 романів: «Бот: Атакамська криза», «Твердиня»,  «Жорстоке небо», «Бот: Ґуаякільський парадокс», «Зазирни у мої сни», «Не озирайся і мовчи», «Де немає бога», «Заради майбутнього», «Доки світло не згасне назавжди».

Наразі на хвилі популярності перебуває ще один український письменник Андрій Кокотюха, який має чи не найбільшу читацьку аудиторію. Андрій Кокотюха - письменник, сценарист та журналіст. Народився 17 листопада 1970 року в місті Ніжині. Перший художній твір написав у 7 років. Мріяв стати бібліотекарем. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім Т. Шевченка. Перше оповідання опублікував у 1987 році. У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка отримала у 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип».

 

Андрій Кокотюха пише російською та українською мовами. За однією з його журналістських публікацій на студії ім. О. Довженка зняли фільм під назвою «Тупик». Також були екранізовані його детективні романи «Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія»

Твори Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України».

Поки триває карантин пропонуємо познайомитися з творчістю квітневих авторів на сторінках електронних бібліотек iknigi.netuk.bookmate.com та ін. а після карантину чекаємо на вас у бібліотеці.

Детальніше читайте на сторінках блогу ЦБС

 

 

 

 

Переглядів: 480 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz