Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Квітень » 5 » Котовщина в полум'ї війни
12:28 PM
Котовщина в полум'ї війни
Котовщина в полум'ї війни

     31
березня 1944 року - особлива дата в історії нашого краю. Ми урочисто відзначаємо, вже шістдесят восьмий раз день визволення Котовська та Котовського району і віддаємо шану світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя визволив нашу котовську землю від німецько-фашистських окупантів. Ми завжди будемо пам'ятати воїнів 25-ої та 94-ої гвардійської стрілецької  дивізій, 26-го стрілецького корпусу 53-ої армії та 1-ої повітряно-десантної дивізії, які визволяли наше місто та села району.

  


   В ці пам'ятні дні колектив центральної районної бібліотеки спільно з працівниками районного центру культури та досугу провели патріотичну годину "Котовщина в полум'ї війни" в Липецькій ЗОШ I-III ступенів. На зустрічі були присутні вчителя школи:  Киртока Л. М., Колеснік Н. П., Цуркан Л. Н., Мельниченко Т. Г., заступник директора з виховної роботи Ісаєва Л. М. та учні 7-11 класів. На жаль, через стан здоровя, на нашу зустріч не змогли прийти учасники Великої Вітчизняної війни, мешканці Липецького.
 
    Всі присутні з інтересом прослухали виступ працівників центральної районної бібліотеки О. В. Попової та Л. Є. Лукянчук, які розповіли історичні факти про окупацію та звільнення Котовського района. Хвилюючі моменти пережили присутні в залі під час виступу бібліотекаря краєзнавчого відділу Н. І. Балабан, коли вона розповідала зрозумілі кожному прості життєві історії про загинувших на війні земляках, мешканцях села Липецького, відомості про котрих були зібрані і надані до районної бібліотеки сільськими бібліотекарями.



  
   Усі виступи гармонійно доповнювались піснями воєнної тематики у виконанні О. І. Марченка, В. І. Іванкова, Н. Б. Григорщук. В авторському виконанні Р. В. Ткача прозвучала пісня "Маленькая пуля" на вірші нашого поета-земляка, нині покійного Віктора Вітюка.  В залі довго не змовкали аплодисменти.
Велику увагу привертала і оформлена працівниками бібліотек села Липецьке до патріотичної години книжкова виставка "Героїчний літопис рідного краю".
Пройшли роки. Не впізнати нині рідного краю. Гарні вулиці, сквери, дома. Оспівана Котовщина у віршах та піснях. Виросло нове покоління, яке знає  лише по книгам, фільмам, спогадам ветеранів яким був наш край, скільки мужності та стійкості треба було проявити, щоб визволити його від  німецько-фашистських загарбників.
Переглядів: 997 | Додав: Olga | Теги: виставка-коло, година, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz