Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Березень » 24 » Інтеграція ромів в українське суспільство
2:26 PM
Інтеграція ромів в українське суспільство

Районна бібліотека - майданчик для спілкування громадськості

 

23 березня центральна районна бібліотека стала робочим майданчиком для першого міськрайонного форуму "Інтеграція в українське суспільство осіб, які належать до ромської національної меншини". Під час форуму піднімались та обговорювались питання правового захисту ромів: громадські права та обов'язки; соціальний захист і зайнятості ромів; стан рівня освіти; охорона здоров'я; задоволення культурних потреб ромів.

Відкрили форум Сергій Мерзляков, директор Котовського МЦ НБВПД та заступник голови Подільської райдержадміністрації Тетяна Костюк.

На форум до обговорення були запрошені:ДМС, РАЦС, Подільський відділ поліції, Котовський МЦ НБВПД, служба у справах дітей, центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення, міськрайонний центр зайнятості, відділи райдержадміністрації освіти і культури, представники охорони здоров’я, громадська організація «АМЕ РОМА» на чолі з головою Юрієм Романюком.

В обговоренні щодо культурних та інформаційних потреб ромської меншини прийняла участь головний спеціаліст відділу культури Подільської райдержадміністрації Інна Ардельська, яка підтвердила свою доповідь  відео презентацією, підготовленою працівниками центральної районної бібліотеки про роботу закладу з культурно-просвітницької діяльності по інтеграції ромів в сучасне українське суспільство: консультації в Інтернет - центрі з  роботи на комп’ютері, реєстрація в мережі Інтернет, користування он-лайн послугами, участь у тематичних бібліотечних заходах, мандрівки віртуальним простором, огляди літератури "Цигани у світовій літературі" та ін.

Сподіваємось, що форум стане трампліном для вирішення багатьох проблем, з якими щоденно стикаються представники меншини ромів.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 585 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz