Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Фестиваль українського кіно
3:04 PM
Фестиваль українського кіно

Кінострічка "Коли падають дерева" - на розсуд молоді

 

3 квітня в медіацентрі бібліотеки відбувся черговий показ художнього кінофільму в рамках фестивалю "Нове українське кіно" від Артхаус Трафік та Державного агенства України з питань кіно. Група студентів медичного училища ім. В. Жуковського стала глядачами кінострічки "Коли падають дерева" - копродукційної драми України, Польщі та Македонії. 

Перед початком перегляду перед молоддю виступила бібліотекар медіацентру Ольга Волкунович, яка розповіла про фестиваль українського кіно, його організаторів та мету, надала інформацію щодо авторів кінострічки та отриманих нею нагород. 

Фільм "Коли падають дерева" - повнометражний дебют української кінорежисерки Марисі Нікітюк. Світова прем'єра фільму відбулась 20 лютого 2018 року на 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, українська - влітку на Одеському міжнародному кінофестивалі. Стрічку також нагороджено премією "Відкриття року", яка відзначає автора найкращого повнометражного дебюту, від Першої національної премії кінокритиків "КІНОКОЛО".

Події фільму відбуваються в українській провінції, де розгортається історія 5-літньої бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та її коханого молодого бандита Шрама. Після смерті батька перед Ларисою гостро постає питання подальшого її майбутнього. Лариса хоче творити свою долю власними руками, та за любов до бандита Шрама її осуджує родина. Бабуся, яка переживає лише за те, що скажуть люди, та змучена мати Лариси підштовхують її до стереотипного сценарію життя.

Молодь уважно спостерігала за подіями на екрані, без глянцу і гламуру, реальним, правдивим сьогодення не тільки глибинки України але й великих міст, за зламаними долями героїв. Бо нашій молоді є над чим задуматись, щоб уникнути такої долі.

Детальніше про перегляд фільму читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 427 | Додав: Olga | Теги: фестиваль, кіно, юнацтво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz