Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Грудень » 17 » Фестиваль "Українське дитяче кіно"
12:30 PM
Фестиваль "Українське дитяче кіно"

"Моя країна - Україна" в медіацентрі центральної бібліотеки

 

На четвертий кінопоказ в рамках фестивалю «Українське дитяче кіно» до центральної бібліотеки завітали найменші користувачі – школярі 2-4 класів з села Гидерим під керівництвом вчителів Ангеліни Чебан, Анни Бежанар, Лілії Ступницької та завідуючої сільською бібліотекою Василисою Полуденною. Школяриків запросили на перегляд мультиплікаційного серіалу «Моя країна – Україна».

«Моя країна Україна» — український анімаційний народний казково-пізнавальний анімаційний проект-серіал з 26  3-хвилинних фільмів, створених молодими режисерами, аніматорами, художниками в техніці пластилінової анімації. Художній керівник проекту — Степан Коваль. Виробництво серіалу — студія «НОВАТОРФІЛЬМ» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 відому або забуту казку, історію, легенду з конкретного міста України, чи то велике місто або маленьке село, поле або море.

Головні герої - мультиплікаційний прототип казкаря Сашка Лірника та його кіт – мандрують по Україні та розповідають відому або забуту казку, історію, легенду з конкретного міста України, чи то велике місто або маленьке село, поле або море: Петриківку та Вилкове, Кривий Ріг та Одесу, луганський степ та озеро Пісочне на Волині, Чорне озеро та башту Беати з міста Дубно та багато інших,не менш цікавих міст на мапі країни.

І діти, і дорослі захоплено спостерігали за подіями на екрані. Маленькі оченята так і світилися цікавістю, коли мужній козак Іван Ждан здолав хитрого Чорта, зламавши йому ріг, а після на тому місці виникло місто Кривий Ріг; коли сміливий мисливець, рятуючи кохану принцесу, розколов сонце на тисячі шматочків, і вони стали янтарем у Рівненських лісах; коли донька короля Чистодума та її вірний пес перемогли Страховиська Чорнодума та утворили Пісочне озеро на Волині, сповнене чистою водою від чистих думок.

Маленьким читачам дуже сподобався мультсеріал. Сподобався він і вчителям, і бібліотекарям, бо кожна серія цього серіалу формує національну свідомість, гордість за свою країну, допомагає виховувати майбутнє покоління українців.

Більше фотографій дивіться на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 678 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz