Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Грудень » 13 » До Всеукраїнського Тижня права
2:20 PM
До Всеукраїнського Тижня права

Під парасолькою Закону

 

З 9 по 15 грудня в бібліотеках Куяльницької громади проходили заходи в рамках Всеукраїнського тижня права та Дня прав людини, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН в 1948 році, який відмічається 10 грудня. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки, тому більшість правових бібліотечних заходів були направлені на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина серед дітей та підлітків.

В рамках Тижня права завідуюча Гидеримською сільською бібліотекою Василиса Полуденна презентувала книжково-ілюстровану виставку "Правова абетка" учням 4-6 класів. Дітям було запропоновано і гру-вікторину "Казкова правова абетка", в якій визначали, права яких казкових героїв були порушені та робили власні висновки. Для учнів 7- 9 класів бібліотекар провела правову годину  "Насильство - гостре соціальне явище", розповівши учням про Конвенцію ООН, яка визначає права кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного розвитку, захист від сексуального домагання та від інших форм жорстокої поведінки та запропонувала до уваги відеоролик  "Що таке булінг та чому про нього треба знати".

В Малофонтанській сільській бібліотеці пройшла правова вікторина "Чи ти знаєш, що є в тебе такі права?", яку провели завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва спільно з завідуючою клубом Іриною Попенко. Діти дізналися про права дитини, які проголошує Конвенція ООН. Потім школярі взяли участь у казковій правознавчій лотереї, розглянувши статті Конвенції про права дитини на прикладі ситуацій, у які потрапляють герої дитячих художніх творів, переглянули відеоролик «Твоє життя - твої права» та познайомились з презентацією книжкової виставки "Право від людини і для людини".

В бібліотеці селища Борщі пройшла правова година "Вчимося бути громадянами". Бібліотекар Оксана Перебітюк оформила книжково-ілюстровану виставку "Твої права - твій захист" та розповіла про тиждень права в Україні. Присутні обговорювали про право на життя, розгадували цікаву казкову вікторину, а казка "Червона Шапочка" допомогла ознайомитися з правом на життя. З правами на відпочинок та медичну допомогу ознайомились переглянувши веселі відеоролики "В кожній маленькій дитині" та "Азбука здоров'я." А ще була цікава гра "Так чи ні", яка нікому не дала сумувати.

Бібліотекар Косівської сільської бібліотеки завітала до місцевої школі з бліц-опитуванням "Усі ми різні в цьому світі та ми всі рівні у правах".  Бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко запросила до закладу семикласників на правову годину «Я маю право», а завідуюча бібліотекою села Стара Кульна - на правову годину "Шляхами права".

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 601 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz