Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Грудень » 6 » До Всеукраїнського Тижня права
4:48 PM
До Всеукраїнського Тижня права

Тиждень права в районній бібліотеці

 

З 5 по 9 грудня в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права, приурочений до Дня прав людини. Водночас в ці дні - з 25 листопада по 10 грудня - проходить і  всесвітня акція «16 Днів проти гендерного насильства». Центральна районна бібліотека долучилась до цих подій,  розробивши цикл правових заходів і підключивши до них фахівців права, психологів, соціальних та медичних працівників.
5 грудня вже вдруге в бібліотеці відбувся
правовий бібліомікс "Ні - насильству над жінками!" за участю працівників районної бібліотеки, громадських діячів, юристів, працівників органів влади, поліції та журналістів, який демонструвався он-лайн в інтернет-мережі на сторінці Громадського регіонального телебачення СКІФ.
Ведучі бібліоміксу - бібліотекарі районної бібліотеки Інна Вербицька та Ольга Волкунович - познайомили студентів  Подільського медичного училища з світовою статистикою щодо насильства над жінками, продемонстрували відеоматеріали за тематикою заходу, надали телефони "гарячих ліній", куди можна звертатися по допомогу цілодобово, та запросили до слова гостей заходу: керівника Центру права Віктора Зуєва, спеціаліста Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольгу Темну та інспектора ювенальної превенції Подільського відділу поліції Аліна Томачинську. 
Фахівці навели приклади з практики роботи по правозахисту та психологічній допомозі по нашому району, привели статистику правопорушень щодо жінок та роздали присутнім тематичні буклети з метою запобігання нестандартних ситуацій.
В ході бібліоміксу були презентовані
книжкова виставка юридичної літератури «Правники - суспільству» і книжкова виставка художньої літератури "Ні - насильству над жінками", твори якої  написані на реальних історіях жінок, що стали жертвами насилля та зуміли знайти сили жити далі та боротися за жіночі права.
Багато уваги молоді привернув і
флешмоб "Розмалюємо світ у помаранчевий колір". 5 грудня першою свою долоню на карті світу залишила інспектор відділу поліції Аліна Томачинська, ініціативу якої підхопили і інші гості  заходу.
 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 581 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz