Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Вересень » 27 » До Всесвітнього Дня туризму
3:07 PM
До Всесвітнього Дня туризму

Бібліотечні подорожі у Всесвітній День туризму

 

26 вересня, напередодні Всесвітнього Дня туризму, в центральній районній бібліотеці відбулась низка заходів, присвячених цьому Дню. Бібліотекарі спільно з головним спеціалістом відділу культури з розвитку туризму Наталією Мокряк  провели віртуальну подорож зеленими туристичними маршрутами краю "Подільщина: знайома і незнайома", літературну туристичну подорож "Країна вранішнього  сонця", подорож Інтернет- ресурсами "Мандруємо Європою" та екскурсійну подорож "Моя маленька батьківщина".

В цей день гостями заходів стали студенти-першокурсники медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Світлана Черкашина). Спочатку на них чекала оглядова екскурсія бібліотекою

Бібліограф Інна Вербицька познайомила юнаків та дівчат з сучасними можливостями бібліотеки, розповіла про діяльність бібліотечного Пункту європейської інформації, зокрема традиційні віртуальні подорожі країнами Європи. 

Завідувачка відділом обслуговування користувачів Олена Попова ознайомила молодь з структурою бібліотеки та розповіла про авторський фонд відомого українського письменника, історика Богдана Сушинського, зазначивши, що завдячуючи письменнику, був сформований один з туристичних маршрутів нашого краю "Шляхами лірників".

Продовжився захід літературною подорожжю до "Країни вранішнього  сонця" - однойменної книжкової виставки до Року Японії в Україні, а у відділі абонементу на молодь чекала інша літературна подорож - "Невідомі світи", під час якої бібліотекар Людмила Поросятковська презентувала серію нової літератури популярних сьогодні українських та світових авторів.

Заходи до Дня туризму, а саме туристична подорож "Мальовничі куточки мого краю" та краєзнавча екскурсія "Подільщина: знайома і незнайома", продовжились в краєзнавчому відділі бібліотеки, де в ролі туристичних гідів для молоді виступили заступник директора Людмила Бензар та спеціаліст відділу культури з розвитку туризму Наталія Мокряк.  В ході імпровізованої туристичної подорожі студенти  перегорнули сторінки створеної зусиллями бібліотекарів району етнографічної збірки "Кожне сільце - має своє слівце", переглянули тематичні теки та буклети, присвячені історії та сучасності рідного краю, його видатним мешканцям та талановитим майстрам. Гортаючи сторінки фотоальбомів, тримаючи в руках плетені постоли чи ляльку в образі сліпого лірника, роздивляючись різнобарвні візерунки на вишитих рушниках, дівчата та хлопці хоч на деякий час заглибились у минуле нашого краю, торкнулись до мудрих звичаїв та традицій наших далеких предків.

По закінченні заходів директор ЦБС Світлана Дюгаєва запросила молодь стати читачами бібліотеки та активно мандрувати книжковим світом і користуватися   сучасними послугами бібліотечних закладів.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 762 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz