Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Жовтень » 16 » До Всесвітнього Дня хліба
9:43 AM
До Всесвітнього Дня хліба

Вклонімося хлібові святому

 

16 жовтня все людство планети відмічає Всесвітній день хліба, бо хліб – це життя, хліб – це святиня. Цього дня в Станіславській сільській бібліотеці було проведено свято вшанування хліба і тих, хто його зростив "Вклонімося хлібові святому".

Учасниками свята в бібліотеці стали учні 2 класу (вчитель Копіцпа О. І.) та учні 3 класу (вчитель Трачук Л. В.), які добре підготувалися до заходу. Дітки декламували вірші про хліб, розігрували жартівливі сценки та виконували потішки.

Звучали на святі і пісні, присвячені хлібу та хліборобській праці. І навіть дорослі учасники свята не могли встояти перед запальним танком хлопчиків та дівчаток.

Завідуюча бібліотекою Валентина Іванівна Христич розповіла, як до столу прийшов хліб, як він шанується українським народом. 

Познайомила бібліотекар малечу і з цікавою фотовиставкою "Звідки до нас хліб прийшов", на якій проілюстровано життя хліборобів Станіславки, краєвиди рідних полів. На виставці дітки знайшли фото своїх батьків та рідних, які працюють на сучасній техніці і збирають щедрі врожаї.

Вразила різноманіттям виставка хлібобулочних виробів, що були представлені на святі: тут і український коровай, і булочки та рогалики з повидлом, плетінки, маковий пиріг, пампушки та печиво за старовинним рецептом.

Після закінчення свята дітки радо ласували всіма солодощами та витворами умілих рук своєї вчительки – Ольги Іванівни.

А напутнім словом ведучих свята до дітей було шанувати та цінувати хліб – найдорожчий скарб на землі.

Більше фотографій - на блозі ЦБС

 

Переглядів: 1100 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz