Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Липень » 8 » До свята Івана Купала
12:09 PM
До свята Івана Купала

"На Івана на Купала веселіше в світі стало"

 

У ніч з 6 на 7 липня відзначають стародавнє найколоритніше та найцікавіше свято - свято Івана Купала, яке широко відзначають не тільки в Україні, але і в інших слов'янських країнах. Іванів день заповнений обрядами, пов'язаними з водою, вогнем і травами. У ніч на Івана Купала гадають, палять багаття, пускають вінки по воді і шукають папороть, а працівники культури нашої громади готують до цього свята розважальні програми та народознавчі свята.

Цікава розважальна програма "Кожен край на Івана Купала має свій звичай" напередодні свята Івана Купала була запропонована мешканцям селища Борщі бібліотекарем Оксаною Перебітюк. На залитій сонцем галявині біля приміщення клубу і бібліотеки зібралися діти селища, щоб дізнатися, які дії відбуваються на це веселе свято. Присутні прийняли активну участь у конкурсах, іграх, співали пісні та з радістю водили хороводи. Наприкінці дівчата сплели віночки із цілющих трав, а хлопці в свою чергу розпалили вогнище та завзято стрибали через нього.

Велике народознавче свято «На Івана на Купала веселіше в світі стало» відбулося в ніч з 6 на 7 липня в селі Коси. Підготували та провели свято бібліотекар Олена Дегтяренко, директор Будинку культури Олена Кондельчук та художній керівник Наталія Перлей.

Ведуча свята Олена Дегтяренко розпочала захід розповіддю, звідки саме до нас прийшло таке чудове свято. Далі запросила дівчаток до участі у конкурсі на кращий купальский вінок. Потім, поки діти потішали глядачів танком «Купавушка», ведучі прикрасили обрядове дерево-Вербу.

На святі пролунало багато Купальских пісень, виконано танців. Не обійшлось і без бешкетної малечі, яка виступала в ролі Чортенят. Не від'ємною частиною свята був і танок навколо традиційного купальського вогнища, а насамкінець дівчата пускали свої віночки за водою, в надії знайти свого судженого.

Гарне свято з плетінням віночків, палінням багаття та купальськими піснями провела для молоді села Борщі і бібліотекар Наталія Іванкова.

Більше фотографій - на блозі ЦБС

Переглядів: 379 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz