Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Березень » 6 » До річниці Тараса Шевченка
2:14 PM
До річниці Тараса Шевченка

Бібліотечний кросинг "Шевченко на книжкових поличках Подільщини"

 

З 5 по 14 березня в рамках "Шевченківських березин"  в Куяльницькій ЦБС проходить бібліотечний кросинг "Шевченко на книжкових поличках Подільщини", організований з метою популяризації творчості Тараса Шевченка та вдосконалення виставкової діяльності бібліотек громади.  Організовано вступили у кросинг бібліотекарі Борщівського старостинського округу.

Презентація книжкової виставки-інсталяції «Шевченкове слово в віках не старіє», оформленої бібліотекарем селища Борщі (Зірниця) Оксаною Перебітюк, відбулась в рамках заходу «Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів» (конкурс на краще декламування віршів Тараса Шевченка серед читачів бібліотеки). Родзинками виставки стали вишитий сільською майстринею Галиною Овчар портрет Шевченка та українська кобза. Оригінальним елементом виставки є альбом з окремими поезіями Шевченка, виконаний у техніці «скрайпбукінг» (альбом-гармошка).

Подібний елемент оформлення використала у своїй виставці «Шевченко на порозі вічності» і завідувачка бібліотекою станції Борщі Ганна Трояновська. В ході презентації бібліотекар продемонструвала присутнім унікальну книгу - рукописну збірку віршів, написаних автором в останні роки життя (з 1858 по 1860 р.), так звану "Більшу книжку", видану фототипним способом і презентовану бібліотеці вчителем історії Всеволодом Ярошенко.

З невеличкою, але яскравою виставкою-інсталяцією "Вічне слово Кобзаря" приєдналась до кросингу бібліотекар села Борщі Наталія Іванкова, використавши при презентації виставки тематичний планшет з цитатами і фотографіями Великого Кобзаря, кольорові українські рушники та порцелянову статуетку дівчинки-українки. 

Шевченківські читання пройшли і біля літературної викладки "Земний уклін тобі, Кобзарю наш" в бібліотеці села Дібровка з бібліотекарем Оксаною Чернявською.

Детальніше про кросинг читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 653 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz