Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Листопад » 16 » До Міжнародного дня толерантності
5:17 PM
До Міжнародного дня толерантності

Ми різні, але ми разом!

 

15 листопада в Пункті  європейської інформації центральної районної бібліотеки до Міжнародного Дня толерантності пройшов молодіжний тренінг "Ми різні, але ми разом". Учасниками заходу стали студенти медичного училища ім. В. Жуковського.

Бібліотекарі Інна Вербицька та Ольга Волкунович підготували для молоді низку творчих завдань та тестів, які поступово відкривали перед учасниками  основні пункти Декларації принципів терпимості, допомагали пізнати всі тонкощі та відмінності толерантної людини, розібратися у власних почуттях до інших людей. 

Розпочався захід з привітань у незвичній для студентів формі (як японці, ескімоси, китайці, європейці), які допомогли учасникам тренінгу висловити повагу один до одного. 

В ході тесту назвою "Риси толерантної людини" дівчата визначили основні риси толерантної людини. Питання тесту  "Чи терпимі ми?" заставили молодь замислитися над простими істинами: чи всі ми можемо вислухати один одного та підтримати у складну хвилину, зрозуміти несхожих на нас людей та вирішити конфлікти мирним шляхом. 

Цікавою стала і вправа "Презентація мого друга",  тест "Мозковий штурм" (розгадування кросворду та загадок) довів, що в місцевому медичному училищі чимало справжніх інтелектуалів, а вправа "Емоції по колу" продемонструвала ще і акторські здібності учасників, які за допомогою міміки передали емоцію-завдання.

Дуже цікавим завданням, на яке охоче відгукнулися студенти, стало завдання "Портрет толерантності", під час якого на яскравих кольорових смужках дівчата написали, яким вони хотіли би бачити своє майбутнє толерантне оточення (друзі, родина), і з цих смужок склали портрет веселки, що символізує єдність у різноманітності.

Завідувачка відділом обслуговування Олена Попова звернула увагу присутніх на креативну книжкову інсталяцію "Книжкова планета толерантності", де стопки книжок ніби потискують руки одна одній та провела презентацію-огляд виставки "Ми різні, але ми разом".

Протягом усього заходу в залі демонструвався віодеоряд з добіркою цитат та висловів відомих людей про толерантність. Листівку з цитатою від відомих літературних класиків отримав і кожен із учасників останнього конкурсу, який змусив студентів як скоріше відшукати серед оформленої виставки книгу автора своєї цитати . 

 

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 643 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz