Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Лютий » 23 » До Міжнародного Дня рідної мови
12:36 PM
До Міжнародного Дня рідної мови

Рідна мова - життя духовного основа

 

21 лютого, починаючи з 2000-го року, в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Рідна мова - це душа народу, найдорожчий скарб, переданий нами сотнями попередніх поколінь, оспівана у піснях, переказах. Широко відзначають цей день і в бібліотеках Подільського району.

В центральній районній бібліотеці бібліотекарем відділу абонементу Людмилою Поросятковською була проведена презентація книжкової виставки «Звучи, моя мово чарівна», а  бібліограф Інна Вербицька запропонувала до уваги присутніх бібліографічний покажчик літератури "Чари української мови", яка знаходиться в фондах районної бібліотеки.

Про Всесвітній день рідної мови говорили на інформаційній годині "Мова - це глибина тисячоліть" з учнями Нестоїтської школи бібліотекарі села Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос. Завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва провела з читачами літературну вікторину "У мови є і серце і вуста, і є ім'я красиве - Україна" та презентувала книжкову виставку "Мова рідна, мова чарівна". Багато гарних друзів, цікавих співрозмовників зібрала на літературну годину "Ти наше диво калинове, кохана материнська мово..." і завідувачка бібліотекою станції Борщі Ганна Трояновська.

"Рідна мова - життя духовного основа" - під такою назвою відбулося свято мови з конкурсами, загадками та іграми в школі села Гидерим, проведене завідувачкою сільською бібліотекою Василисою Полуденна, шкільним бібліотекарем Валентиною Нігриводою та вчителькою української мови Ганною Николаєнко. До ігор та конкурсів запросила своїх читачів і завідувачка бібліотекою села Новоселівка Олена Швець в рамках інформаційної гри  «Птицю пізнають по пір’ю, а людину – по мові».

В центральній бібліотеці села Липецьке пройшов поетичний струмок "Мова моя - це душі джерело", проведений бібліотекарем Ларисою Дімпул для учнів 2-3 класів, а бібліотекар села Качурівка Катерина Гоцуленко  завітала до школи і запросила учнів 6-го класу на літературне свято «До мови доторкнемось серцем».

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 608 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz