Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Жовтень » 16 » До Дня захисника України та Дня українського козацтва
8:29 AM
До Дня захисника України та Дня українського козацтва

І дух козацький осені володар

 

14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці наша країна святкувала одночасно День захисника України та День українського козацтва. Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність ветеранам Другої світової та героям сьогодення, які боронять державу. До цих свят бібліотекарі Куяльницької ЦБС провели цикл тематичних заходів.

В Гидеримській сільській бібліотеці відбулось свято "Козаки - лицарі духу" для учнів 5-9 класів. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна розповіла про історію та традиції українського козацтва,  презентувала книжкову виставку "Вірні сини козацької землі" та запропонувала дітям ігри та конкурси: "Звари борщ", «Забави кашоварів", "Заплети косу", "Скоромовить скоромовка ", "Вірю чи не вірю", "Менше - більше", спортивні змагання: "Осідлай коня", "Станцюй гопака на одній нозі", "Козацька спритність", "Перетягування канату". 

В Малофонтанській сільській бібліотеці пройшли козацькі розваги "Ми з України козацького роду" та презентація книжкової виставки "Слава козацька вічно жива". Спочатку діти отримали цікаву інформацію запорозьких козаків від завідуючої бібліотекою Ірини Дмитрієвої, а потім бібліотека перетворилась на ігровий майданчик. Хлопці та дівчата поділилися на дві команди: "Запоріжці" і "Берегиня" та змагались в конкурсах «Козацька кмітливість", "Козацька спритність", "Конкурс майстерних художників", "Стрибків", "Конкурс скоромовок", "Пригадай", "Вірите чи не вірите", пройшла вікторина для вболівальників.

В Куяльницькій бібліотеці була проведена конкурс-гра «Козацькі розваги» («Намалюй козака», «Скоромовочки з вусами», «Забави кашоварів», «Вікторина», «Козацька спритність», «Влуч у ціль», «Козацький свист», «Стрибки у мішку», «Перетягування канату») та вікторина «Ми – нащадки козаків». Учні з 4 по 8 клас залюбки змагалися між собою у вправності та кмітливості.

В Мардарівській сільській бібліотеці пройшла літературна подорож "України сива давнина" та огляд літератури "Козацтво в українській історії та культурі" для учнів 8-го класу. В Косівському Будинку культури бібліотекарем Оленою Дегтяренко та директором Будинку культури Оленою Кондельчук була проведена гра-конкурс "Козацький дух - непереможний" та презентація книжкової виставки "Лицар козацької нації".

З книжковим вернісажем «Подорожуємо козацькими шляхами» та історичною вікториною "І оживає дух козацький" зустрічала своїх користувачів завідуюча бібліотекою села Стара Кульна Ганна Кабак. В селі Малий Куяльник пройшло свято «Козацька держава – наша гордість і слава», ведучими якого стали бібліотекар Олена Цуркан та завідуюча клубом Наталія Сергенчук. Бібліотекарі села Липецьке Любов Лунгул та Лариса Дімпул підготували до Дня українського козацтва огляд книжкової виставки «Козацтво - світла сторінка історії»  та гру-конкурс «Вірні сини козацької землі».

Центральна бібліотека запросила дівчат з медичного училища імені В. Жуковського на історичний хроноскоп «Дорогами козацької слави», познайомила їх з найкращими творами живопису, присвяченими козацькій тематиці, а підібраний відеоряд створив у присутніх атмосферу справжньої подорожі картинною галереєю. Чималу обізнаність з історії України, традицій та звичаїв козацтва виявили майбутні медики під час історичної вікторини "Чи знаєш ти добу козацтва?"

Вагомою складовою заходу стала прем’єра нової книги письменника Олега Дряміна «Козаки – письменники Одещини», історичного есе з ілюстраціями автора про видатних письменників регіону, які розвивають козацтво на Одещині та є активними учасниками Всеукраїнського козацького руху.

Всі ці заходи були різноманітні, але об’єднані однією метою - збагатити знань дітей про історію українського народу, побут, звичаї, традиції козацтва, сприяти патріотичному вихованню дітей та молоді у дусі козацької звитяги.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 1161 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz