Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Грудень » 16 » До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
12:19 PM
До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять 

 

14 грудня Україна відзначила День пам'яті - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Заходи з вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відбулися в багатьох бібліотеках Куяльницької громади. На жаль, з кожним роком все менше ліквідаторів залишається серед нас, і все більше зустрічей з ліквідаторами аварії в бібліотеках заміняють презентації книжкових виставок, години-вшанування, години-пам’яті, години-роздуми.

Так, в центральній бібліотеці відбулась година пам'яті «Героям ліквідаторам – шана і честь!». Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан презентувала присутнім документальну виставку «Чорнобиль у спогадах і фотографіях», на якій були представлені фото, газетні матеріали, присвячені долі ліквідаторів Подільщини. Приємно, що присутні на презентації найменші відвідувачі бібліотеки, учні 1-4 класів з села Гидерим, знають про цю трагедію і навіть доповнили розповідь бібліотекаря.

Також Надія Іванівна познайомила читачів з тематичною літературою та кращими художніми творами, присвяченими тим страшним подіям квітня 1986 року, мужнім та самовідданим пожежникам, військовим, водіям, медикам.

В Новоселівській бібліотеці відбулась презентація книжково-документальної виставки «Чорнобиль – подвиг і трагедія». Завідуюча бібліотекою Олена Швець провела для користувачів огляд літератури про трагічні події 1986 року, а також познайомила зі сторінками тематичної теки «Чорнобиль: біль і пам'ять вічні», де зібраний місцевий матеріал про земляків-чорнобильців.

Книжкову виставку «Земля моя кричить від болю» презентувала своїм читачам і завідуюча бібліотекою села Стара Кульна Ганна Кабак. Ознайомитись з книжково-документальною виставкою "Чорнобиль у спогадах та фотознімках" протягом грудня можуть і читачі Липецької бібліотеки, а також переглянути тематичні відеоролики, підготовлені бібліотекарями Людмилою Лунгул та Ларисою Дімпул. Мешканці селища Борщі завітали до бібліотеки на набат-годину «Пам'ять Чорнобиля в наших серцях», де разом із завідуючою бібліотекою Ганною Трояновською пригадали ліквідаторів-односельців, вшановуючи їх подвиг і відвагу.

В Куяльницькій бібліотеці до Дня ліквідаторів аварії ЧАЕС відкрито виставку-панораму "Чорнобиль - це набат і біль", на презентацію якої бібліотекарі Марія Каназірська та Рита Гарматюк запросили місцевого ліквідатора Георгія Сергійовича Палагнюка, який поділився з присутніми болючими спогадами про той далекий квітень 1986 року, про те, як потрапив до Чорнобиля, про мужніх людей, які були поруч з ним, долаючи смертоносні наслідки атомної аварії, і висловив надію, що подібна трагедія не повториться ніколи.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 626 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz