Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Грудень » 15 » До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
1:46 PM
До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Пропусти Чорнобиль крізь серце

 

14 грудня вся країна вшановує пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, адже саме в цей день, 30 років тому, було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей наслідки могли б бути набагато гірші. 

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в бібліотеці станції Борщі завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська організувала годину пам'яті "Чорна спадщина Чорнобиля" та презентувала виставку–реквієм "Пропусти Чорнобиль крізь серце".  Під час заходу користувачі бібліотеки дізналися про місце, час та причини трагедії, про найжахливіші наслідки для людства і висловили щирі слова подяки землякам - ліквідаторам аварії: В'ячеславу Панчині, Валентині Нестеренко, Валентині Школьник, Олегу Сергеєву, Володимиру Лопушанському, Володимиру Дерябіну, Олександру Корні та Михайлу Домажирському за їхню мужність, героїзм і самовіддачу. Від усього серця зичили всім ліквідаторам нашого району міцності духу, здоров'я і впевненості у завтрашньому дні.

Велику шану і уклін  до землі віддали присутні і своїм односельцям- ліквідаторам, які покинули це земне життя, вшанувавши хвилиною мовчання Дорошенко Сергія,  Рака Петра, Тишкевича Володимира та всіх, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС вшанувала цього дня і Куяльницька сільська бібліотека (зав. Тетяна Бойко), запросивши на захід під назвою "Уроки Чорнобиля" свого земляка Володимира Сергійовича Костенка. Як учасник ліквідації наслідків тієї страшної трагедії він розповів присутнім про хід ліквідаційних робіт та разом з усіма пригадав імена земляків, яких вже немає серед живих, вшанувавши їх хвилиною мовчання.

Зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЄС під назвою "Дзвони Чорнобиля" відбулась і в Любомирській сільській бібліотеці.  Завідуюча сільським клубом Наталія Писаренко та бібліотекар Наталія Анапольська запросили на захід ліквідаторів Кульбабу Сергія Петровича та Клемагіна Володимира Андрійовича.

 

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 720 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz