Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Лютий » 15 » До Дня вшануванні учасників бойових дій на території інших держав
12:53 PM
До Дня вшануванні учасників бойових дій на території інших держав

Афганістан - мій біль, моя пекуча пам'ять

 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-річниця виведення військ з Афганістану. Кривава афганська війна забрала тисячі людських життів, змінила стільки доль, принесла страждання і сльози, і за кожним воїном-афганцем, які стійко та мужньо виконували інтернаціональний обов’язок  – свій життєвий подвиг, своя доля. Це їх, воїнів, які повернулися живими, і які склали голови в Афганістані та інших «гарячих» точках світу, вшановували бібліотеки Куяльницької громади низкою патріотичних та пам’ятних заходів.

"Афганістан -мій біль, моя пекуча пам’ять" – під такою назвою в Нестоїтській бібліотеці пройшла зустріч з воїном-інтернаціоналістом Стопчанським учнів 7 класу місцевої школи. Завідуюча бібліотекою Наталія Стопчанська розповіла дітям про тяжкі наслідки Афганської  війни, про подвиг та мужність воїнів-афганців та презентувала книжкову виставку "Цей одвічний біль Афганістану", а Сергій Володимирович розповідав майбутнім захисникам Вітчизни про воєнні дороги палаючою афганською землею, про бойові завдання та своїх бойових побратимів.

Під однойменною назвою в бібліотеці села Ставки відбувся вечір пам'яті  воїнам-інтернаціоналістам, які виконували свій обов’язок в Афганістані. Бібліотекарі села   Ставки Тетяна Дем’яненко та села Вишневе Антоніна  Станько ознайомили  присутніх  з історичними фактами про Афганську війну та запропонували до уваги присутніх тематичний відеоролик. На захід були запрошені  односельці, учасники тих далеких подій, воїни-афганці Михайло Барбірош, Олег Вакар, Олександр Кочін, Василь Дем’яненко. Староста Ставківського старостинського округу Василь Дем’яненко подякував своїм побратимам за їхню  нелегку долю,  побажав міцного здоров’я. Ветеранам були вручені пам’ятні дарунки.

В Новоселівській сільській бібліотеці був організований перегляд книжкової виставки-спомин "Афганістан-ти біль моєї душі", яка звертала увагу користувачів на літературу "афганської" тематики. Завідувачка бібліотекою Олена Швець познайомила читачів  з альбомом "Афганістан: історія та пам'ять", в якому зібрані матеріали про воїнів-афганців села Новоселівка, які залишаться в пам'яті земляків і будуть прикладом мужності для молодого покоління.

В Гидеримській сільській бібліотеці пройшла історична година під назвою "Голову схилимо в скорботі вічній, за тих кого убив Афганістан". Завідувачка бібліотекою Василиса Полуденна закликала присутніх вшанувати пам'ять земляка,  капітана  Василя Дмитровича Цуркана, познайомила дітей з книжковою виставкою "Вічна пам'ять тим, хто не повернувся".

В Малофонтанській сільській бібліотеці завідуюча сільською бібліотекою Ірина Дмитрієва і завідуюча клубом Ірина Попенко провели годину-пам'ять "Афганістан - мій біль, моя пекуча пам'ять". Також відвідувачі мали змогу переглянути документальний фільм "Афганська історія". Бібліотекарем була оформлена та презентована учасникам заходу виставка-пам'ять "Афганістан -дзвіниця болю".

Книжкова викладка "Афганістан - моя кривава рана" представлена до уваги користувачів Петрівської сільської бібліотеки.

Про свого земляка, воїна-інтернаціоналіста Василя Шарацького, розповідають своїм користувачам працівники культури села Малий Куяльник за допомогою документальної викладки "Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя".

Більше фото - на сторніках блогу ЦБС

Переглядів: 1380 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz