Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Жовтень » 25 » До дня визволення України від нацистів
2:50 PM
До дня визволення України від нацистів

"Золота осінь Перемоги": гортаємо сторінки історії з дітьми

 

28 жовтня вся Україна буде відзначати 75-ту річницю визволення від нацистських загарбників, вшановуючи пам'ять всіх українців, які воювали на фронтах Другої Світової війни та віддали своє життя за рідну країну. До цієї знаменної дати в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС був проведений вечір пам’яті «Тих днів із пам'яті не стерти» для учнів Глибочанського НВК, які 24 жовтня завітали до бібліотеки на екскурсію.

В вестибюлі гостей зустрічала заступник директора Людмила Бензар, яка ознайомила з структурними підрозділами бібліотеки, розповіла про специфіку роботи центральної бібліотеки, її ресурси, про традиційні та новітні інформаційні послуги, які надає бібліотека. Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська розповіла як орієнтуватися у великому книжковому фонді, презентувала книжкові виставки та тематичні полички для молоді, нагадала правила користування бібліотекою.

Потім гості завітали до медіацентру, де їх очікувала директор ЦБС Світлана Дюгаєва, яка презентувала можливості бібліотечного медіацентру, новітню літературу, представлену на його поличках, в тому числі й книги в форматі 3D, 4D з доповненою віртуальною реальністю, та запросила вшанувати пам'ять воїнів-визволителів.

Під час вечора, пам'яті діти переглянули відеоряд «День визволення України» зі статистикою втрат України в часи Другої Світової війни, познайомились з подвигами наших земляків - Героїв Радянського Союзу Івана Кобилецького, Марії Октябрської, Кирила Бочковича, Сергія Борщова та Івана Шарова, про які дітям розповіла бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Розповідь бібліотекаря була підкріплена відеороликами документальних фільмів, підготовлених бібліотекарем медіа центру Ольга Волкунович, та презентацією книжково-документальних виставок-інсталяцій «Золота осінь Перемоги» та «На їхню долю випала війна» з використанням військових раритетів: солдатською каскою, безкозиркою та гільзою від снаряду.

Діти по-справжньому були вражені звитягою, мужністю та величчю подвигу своїх прапрадідів, зацікавились літературою з представлених виставок, і залюбки фотографувалися з воєнними реліквіями.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1387 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz