Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Листопад » 8 » До Дня української писемності та мови
3:10 PM
До Дня української писемності та мови

"Ти наше диво калинове, кохана українська мова": бібліотечний батл

 

Дню української писемності та мови, який Україна відзначає 9 листопада, були присвячені конкурсні заходи сільських біліотек Нестоїти та Качурівки Куяльницької ЦБС, проведені в рамках щорічного районного конкурсу "Бібліотечний батл: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику". На обох заходах звучала мелодійна українська мова та душевні українські пісні, слова поваги до рідної мови, до тих, хто її  шанує та плекає, цікаві запитання мовознавчих вікторин та конкурсів.

"Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і пянить" - таку назву отримало свято української мови, подароване бібліотекарями села Нестоїта Наталією Стопчанською та Тамарою Гребонос читачам Качурівської бібліотеки. 

Бібліотекар села Качурівка Катерина Гоцуленко разом з бібліотечним активом зустріли гостей традиційним хлібом-сіллю на вишитому рушникові, привітали зі святом та познайомили з рідним селом за допомогою відеоролика "Село моє, для мене ти єдине", а бібліотекарі з Нестоїти розповіли присутнім про своє село та бібліотеку. 

Розпочалося свято з презентації  книжкової виставки "Ти наше диво калинове, кохана материнська мова". Урочисто та дзвінко прозвучав у бібліотечній залі "Монолог української мови" у виконанні Аліни Царан,  імпровізована сценка  про кумедного і неграмотного Стецька у виконанні Івана Цуркана розсмішила кожного з глядачів, а в конкурсній програмі взяли участь не тільки школярі, а й вчителя, шукаючи вірні відповіді на питання вікторини-головоломки "Заморочки із бочки", "Осіннього сканворду",  мовознавчих ребусів та загадок. 

Незабутнім рядкам українських народних пісень була присвячена літературно-музична композиція "Символи в народній пісні", яку провела бібліотекар села Качурівка Катерина Гоцуленко в бібліотеці села Нестоїта.

Заручившись допомогою бібліотечного активу в особі вчителів Качурівської ЗОШ Валентини Бригадир,  Галини Ступницької та музичним супроводом Федора Тодосенко, Катерина Петрівна підготувала для старшокласників нестоїтської школи справжній концерт. Протягом усього заходу в бібліотечній залі звучали пісні, присвячені українським символам-оберегам: калині, тополі, чорнобривцям, барвінку, вербі та криниці, вишитому рушникові, легенди про народні символи, вірші, приказки та прислів'я.  Зацікавила школярів і презентація бібліотекарем книжкової виставки-експозиції "Символіка народної української пісні".

Журі у складі представників центральної бібліотеки Людмили Бензар та Віри Фарфурак на чолі з директором Куяльницької ЦБС Світланою Дюгаєвою  відмітило  і яскравий урочистий початок заходу, коли нестоїтські бібліотекарі разом з працівниками Будинку культури Галиною та Сергієм Ряжевими  продемонстрували глядачам літераутрно-музичну композицію про історію свого села.

Підсумовуючи обидва конкурсні заходи, можна впевнено стверджувати, що й цього року вони відбулися на достойному професійному рівні, виявили фахову майстерність сільських бібліотекарів та подарували гарний настрій, нові знання читачам та розділили з усіма свою любов до рідного краю, рідної мови, пісні та української книги.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 483 | Додав: Olga | Теги: мова, Конкурс, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz