Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Листопад » 10 » До Дня української писемності та мови
10:52 AM
До Дня української писемності та мови

Станіславка мандрує стежками рідної мови

 

9 листопада, в День української писемності та мови, учні 3-4 класів Станіславської ЗОШ спільно з завідувачкою сільською бібліотекою Валентиною Христич та вчителем початкових класів Ольгою Капіцею мандрували стежками рідної мови. 

Розпочала "Свято рідної мови" Валентина Іванівна, яка розповіла дітям про найважливіший скарб нашого народу - його мову, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, і яку треба шанувати і берегти.

Ольга Іванівна підготувала та продемонструвала дівчаткам та хлопчикам цілий ряд цікавих мультимедійних презентацій, які жвавий інтерес у дітей.  Із захватом діти розгадували цікаві "Мовні ребуси" та  "Мовні загадки - спотиканочки", продовжували "Українські прислів'я" та "Українські фразеологізми", розпізнавали "Українські традиційні страви" та відгадували назви квітів, які вплітають в традиційний "Український віночок". 

Кумедними та неперевершеними акторами виявились учні 3 класу під час інсценізації української народної пісні "І з сиром пироги".

Не обійшлось на цьому святі і без запального українського танцю "Козачок" у виконанні хлопчиків, учнів 4 класу, а учні 3 класу виконали зворушливий осінній танок "Відлетіли журавлі".

Всіх присутніх на святі згуртувала мультимедійна презентація пісні "Діти України", яку всі учасники дружно підхопили.

А закінчився захід частуванням учнів українськими варениками та пирогами з вишневим компотом від завідувачки бібліотеки Валентини Іванівни.

Детальніше про свято української мови читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 530 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz