Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Жовтень » 15 » До Дня українського козацтва та Дня захисника України
10:34 AM
До Дня українського козацтва та Дня захисника України

Від козака-малюка - до захисника України

 

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців.  В цей день, на свято Покрови Пречистої Богородиці, громадяни нашої держави відзначають День українського козацтва та День захисника України – свято звитяги українського лицарства та день пам’яті та пошани усіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. Низку заходів до цього свята підготували і бібліотеки Куяльницької ЦБС.

Працівники центральної бібліотеки презентували книжкову виставку-історичну хроніку «Україна козацька: пам'ять віків історії», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні. Зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури, представленої на виставці, можна дізнатися про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  козацтва, зануритись  у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

У Малофонтанській бібліотеці пройшла літературна вікторина "Що ти знаєш про козаків". Прекрасною нагодою зазирнути до сторінок історії та згадати про звитяги предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, став і відеоперегляд " Козацька слава наших предків". Також бібліотекарем була презентована книжкова виставка "Слава козацька вічно жива" та проведений конкурс малюнків.

Година патріотичного виховання "Покрова - День українського козацтва" зібрала в бібліотеці юних читачів селища Борщі (Зірниця) на захоплюючу мандрівку в історію українського козацтва. За допомогою книжкової виставки "Славетні шляхи українського козацтва" бібліотекар познайомила присутніх з історією виникнення козацтва, правилами  прийому в козаки і їхніми заповідями та цікавими фактами з життя козаків. Продовжили захід веселі змагання, в яких учасники продемонстрували сильний характер, найкращі фізичні якості, а також переконали присутніх, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей - вільних козаків.

Урок патріотизму під назвою "Подорож козацькими шляхами" відбувся в бібліотеці села Бочманівка, протягом якого бібліотекар відбулося знайомство читачів з тематичною книжковою виставкою "Моя Україна - колиска козацької слави". Азартно змагалися діти, відповідаючи на питання відеовікторини "Мандри до козацьких скарбів". 

"Козацька слава України" - під такою назвою в бібліотеці села Новоселівка була оформлена книжково-ілюстративна виставка, присвячена яскравим постатям Війська Запорізького. Разом із бібліотекарем читачі переглянули та ознайомились з літературою про славні героїчні часи козацької доби.

Для читачів Чубівської бібліотеки пройшов усний журнал "Козаччина. Запорозька Січ», під час якого діти дізнались багато цікавого з історії нашої Батьківщини, а найбільше всього сподобався усім вірш про Байду - Дмитра Вишневецького,  гетьмана козаччини, який прочитала Настя Допіра.

Бібліотекар села Борщі зібрала самих маленьких читачів на перегляд мультиплікаційних казок про українських козаків від відомого українського письменника та казкаря Сашка Лірника. Дуже сподобались малечі мультфільми "Як козаки до цариці їздили і наймита висватали", "Про козака Степана Семирукого, Чорного Мустафу і фортецю Відень», головних персонажів яких дітки залюбки малювали після перегляду.

Гарне свято-вікторину «Від козака-малюка до захисника України» до дня Українського козацтва та дня захисника України провели працівники культури села Малий Куяльник. Було проведено багато спортивних змагань, діти розповідали вірші, танцювали, змагалися у конкурсі на найкращу саморобку з листя та овочів. По закінченні заходу доньки подарували квіти своїм матусям - захисникам України.

Більше фотографій - на блозі ЦБС

 

Переглядів: 1058 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz