Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » До Дня українського козацтва та Дня захисника України
1:20 PM
До Дня українського козацтва та Дня захисника України

Лине слава козацька з далеких віків

 

14 жовтня в Україні було відзначено подвійне свято – День українського козацтва та День захисника України. До цієї славної дати в бібліотеках Подільського району відбулась низка масових заходів.

Так, читачі Новоселівської сільської бібліотеки разом із завідувачкою бібліотекою Оленою Швець подорожували сторінками історії під час історичної подорожі «Лине слава козацька з далеких віків» та знайомились з літературою про легендарних козацьких гетьманів,  представленою на тематичній виставці «З глибини віків».

Разом з читачами мандрували історичними лабіринтами і бібліотекарі  Липецької центральної бібліотеки Інга Урсул та Лариса Дімпул на заході під назвою «Ми - нащадки козацької слави», яку супроводжував огляд книжкової виставки «Живий голос далекої епохи». 

Цікавий огляд книжкової виставки «Козацька слава не вмирає» був проведений бібліотекарями Нестоїтської бібліотеки Наталією Стопчанською і Тамарою Гребонос, організованої в фойє Будинку культури в рамках районного свята до Дня захисника України.

Велика книжкова виставка «Україна: від подиху століть до сьогодення» розгорнута в читацькій залі центральної районної бібліотеки, біля якої напередодні свята пройшла презентація авторського фонду гетьмана Всеукраїнського Реєстрового козацтва, верховного отамана Чономорсько-Дністровського козацтва, генерала козацтва, відомого українського письменника Богдана Сушинського "Лицар козацької слави".

Цікавою для присутніх стала і інформація про експозицію одеського поета Олега Дряміна, розгорнуту на фестивалі самодіяльних поетів «Осінь у Бірзулі», про письменників Одещини, які в своїх творах звертались до теми українського козацтва: Богдан Сушинський, Віталій Башков, Володимир Рутківський, Олекса Різниченко та ін.  Приємно, що в фонді наших бібліотек є твори цих авторів.

Детальніше читайте на блозі ЦБС

Переглядів: 586 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz