Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Грудень » 21 » До Дня Святого Миколая
12:13 PM
До Дня Святого Миколая

"Святий Миколай не обмине жодну хатину, обдарує кожну дитину"

 

Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. Святкову атмосферу намагаються подарувати своїм читачам в цей день і бібліотекарі Куяльницької громади. 

Велике свято під назвою "Святий Миколай, дітям радість роздавай!" подарувала молодшим школярам села Соболівка центральна дитяча бібліотека. Бібліотекарі Олена Зінченко, Марія Лунга та Анелія Сліпенчук презентували діткам книжкову виставку «Свята срібної зими», познайомили з історією свята, поспілкувались з дітками про гарні вчинки та правила поведінки, а потім запросили усіх на веселу розважально-ігрову програму. Святий Миколай, який завітав на свято, почув від дітей багато віршиків та подарував кожному подарунки та солодощі, пообіцявши оберігати дітей від зла.

Бібліотекар Косівської сільської бібліотеки Олена Дегтяренко спільно з директором Будинку культури Оленою Кондельчук та художнім керівником Наталею Перлей завітали до школи, де провели для учнів 1 класу свято «Святий Миколай – найяскравіший приклад добродійства і милосердя». Бібліотекарка, в образі української господині, розповіла діткам про те, як маленький хлопчик Миколка став Святим Миколаєм, а потім до дітей з'явився сам Святий Миколай, привітав їх, послухав святкові віршики та подарував щедрі дарунки.

Святкова атмосфера панувала і на годині гарного настрою "Святий Миколай не обмине жодну хатину, обдарує кожну дитину" в Новоселівській бібліотеці, яку підготували для маленьких читачів працівники культури. Директор Будинку культури Людмила Мойсенець представила дітям веб-мандрівку "Завітаємо до маєтку Святого Миколая". Всі разом перегляну та обговорили відео, говорили про готовність співчувати і допомагати іншим, що найбільше щастя в житті – це творити добро, як вчить нас Святий Миколай. Завідуюча бібліотекою Олена Швець запропонувала присутнім гру "Як бути добрим", конкурс "Склади речення про Миколая", кросворд "Чого навчає Миколай?", різноманітні зимові загадки, та наслідуючи щедрість Миколая, в образі Святого, пригостила дітлахів солодощами.

Не відступили від народних традицій святкування Святого Миколая і працівники культури села Мардарівка, запросивши до бібліотеки велику родину Вершибалків: ученицю 10 класу Тетяну, дівчинку з обмеженими фізичними можливостями та п’ятикласників Марію та Георгія та їхню маму Ганну. Також на свято були запрошені діти-сироти Сергій Кулішинський та Христина Кузьменко. Бібліотекар Людмила Шевченко зустріла гостей у святково прибраній бібліотечній кімнаті та презентувала книжкову виставку «Розкажу я Миколаю про те, що я читаю», в ході якої розповіла діткам про історію виникнення свята Святого Миколая, а також про те, що бажання кожної дитини завжди збуваються, і якщо у когось з нас немає можливості купити собі солодощі, то їх подарує Святий Миколай. І диво сталося… Хлопчикам та дівчатам Святий Миколай подарував цікаві, кольорові книжечки та солодкі подарунки, а також чудовий настрій на надії на краще майбутнє.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 797 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz