Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Січень » 20 » До Дня Соборності України
2:56 PM
До Дня Соборності України

Великий День єднання

 

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Бібліотеки Куяльницької громади вшанували цю знаменну дату низкою тематичних масових заходів.

Протягом тижня в центральній бібліотеці громади проходила презентація книжкової виставки «Великий День єднання». Напередодні свята в читацькій залі відбулось відеознайомство «Великі українці – поборники ідеї соборності». Користувачі закладу отримали змогу ознайомитись з найвидатнішими постатями, які невтомно боролися за міцну духовну і територіальну соборність нашої держави. Працівники центральної бібліотеки приєднались до всеукраїнського флешмобу #Книжковий_ланцюг_єдності.

В бібліотеці села Малий Фонтан пройшов тематичний вечір "Україна соборна - моя гордість і слава", проведений бібліотекарем спільно з завідувачкою клубом. Багато уваги присутніх викликала презентація книжкової виставки "Соборність України: символ свободи та єднання".

В Гоноратській бібліотеці відбулося свято єднання "Величний день Злуки". Присутні, учні місцевої гімназії, ознайомилися з викладкою літератури та фотоматеріалами з історії Дня Соборності та взяли участь в історичній вікторині "Як я знаю Україну".

На історичну годину "Соборність держави - єднання народу" запросили хлопців та дівчат працівники культури села Глибочок, під час якої бібліотекарем була презентована книжкова виставка "З Україною в серці".

Працівники культури села Коси зібрали молодь села на національно-патріотичні передзвони  під назвою «Велич України в її Соборності».

Історичну годину «Вона наш витвір, наша мрія, Соборна, вільна Україна'' провела для своїх користувачів бібліотекар села Вишневе.

В  бібліотеці села Гидерим пройшов історичний урок під назвою "В єдності сила і міць держави" з переглядом відеоролику "Україна - соборна країна", підготовлений спільно бібліотекарем та директоркою Будинку культури.

Соболівська сільська бібліотека запропонувала своїм читачам історичний екскурс «Соборність рідної землі - основа нації й народу».

В бібліотеці селища Борщі розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Україна єдина", представлена на якій література надає можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята.

Книжкова виставка «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» експонується в Новоселівській сільській бібліотеці і висвітлює тернистий шлях України до соборності.

Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. Єднаймося, бо ми того варті!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 256 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz