Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 23 » До Дня Соборності України
2:15 PM
До Дня Соборності України

Соборна мати-Україна - одна на всіх, як оберіг

 

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України, коли на площі перед Київською Софією було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Цьогоріч з дня проголошення Акту злуки виповнюється 100 років. З нагоди цієї знаменної дати в бібліотеках Куяльницької ЦБС відбулась ціла низка патріотичних заходів для дітей та молоді громади.

Відкрив низку заходів патріотичний калейдоскоп «Від історичної Злуки до омріяної злагоди», проведений центральною бібліотекою 21 січня в медіацентрі для студентів медичного училища. Бібліотекарі Ольга Волкунович та Надія Балабан розповіли присутнім про історичне значення події, продемонстрували документальний відеоролик та запропонували юнакам та дівчатам конкурсну програму на краще знання історії, географії, народознавства та літератури України. Закінчився захід флешмобом «Книга єднає Україну», в якому студенти анонсували книги авторів Сходу, Заходу, Півдня та Півночі України, а потім взявши книги в руки, створили символічне коло єднання.

В бібліотеці села Малий Фонтан відбулась патріотична година «Соборна Мати-Україна - одна на всіх, як оберіг», проведена  звідуючою бібліотекою Іриною Дмитрієвою та завідуючою клубом Іриною Попенко. 

Нестоїтською сільською бібліотекою була проведена година спілкування "Соборна мати Україна, одна для всіх як оберіг!" для учнів місцевої школи. Бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос підготували огляд літератури "Прийди до серця Україно, благослови добром мене!" та разом із працівниками Будинку культури та старостинського округу взяли участь у покладанні вінків біля пам'ятника Шевченка.  

Для старшокласників села Липецьке працівниками культури було підготовлене свято «Соборність держави – єднання народу». Бібліотекарі Любов Лунгул та Лариса Димпул  разом з учасниками свята утворили «живий ланцюг», об’єднавшись навколо прапора України.

В День Соборності, 22 січня була проведена історична година "Соборна мати Україна - одна на всіх" в Гидеримській сільській бібліотеці (завідуюча - Василиса Полуденна), В Будинку культури села Мардарівка пройшла патріотична година "Соборна Україна - це...", підготовлена бібліотекарем Людмилою Шевченко та директором Будинку Культури Юлією Піструіл. В Глибочанській школі відбулося «Свято єднання», під час якого сільський бібліотекар Тетяна Руснак провела огляд книжкової виставки «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя» та історичну вікторину. Бібліотекар села Бочманівка Ксенія Чиканчи запросила юних читачів на історичну годину «Соборність України: від ідеї до сьогодення». 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 469 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz