Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Травень » 25 » До Дня слов'янської писемності та культури
4:24 PM
До Дня слов'янської писемності та культури

Велич слова слов'янського

 

24 травня до Дня слов’янської писемності та культури в центральній районній бібліотеці відбулась літературно-поетична  композиція  «З витоків словесних скарбів», присвячена творцям слов’янського алфавіту, великим просвітителям – Кирилу та Мефодію. На зустрічі були присутні поети: Гожа Л., Мельниченко В., Черновалюк С., Бакул Т., Барсукова В., Янчевський І., Нізовцов М., Олійніченко І.  Почесним гостем літературного салону «Бестселер» був настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Мачок Борис Іпатійович.

Засідання літературного салону відкрили  бібліотекарі Попова Олена та Лук’янчук Людмила, які запропонували невеличкий екскурс в історію до витоків кирилиці - азбуки, яка стала фундаментом української та інших слов’янських мов та посприяла єднанню народів і розвитку багатогранної  слов’янської культури. Виступ бібліотекарів  доповнив  протоієрей Борис, який розповів про маловідомі факти життя святих Кирила та Мефодія та про  створення пам’ятника великим просвітителям в Києво–Печерській лаврі.

Кожний з присутніх поетів з задоволенням прочитали свої нові та любимі вірші, присвячені духовній тематиці. Наприкінці заходу всім присутнім була запропонована презентація книжкової виставки «Слов’янських слів золота розсип» та перегляд документального фільму «І буде слово…».
 
 
Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС
 
Переглядів: 758 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz