Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Лютий » 23 » До Дня рідної мови
2:14 PM
До Дня рідної мови

У рідній мові - цілий світ

 

Щороку 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний День рідної мови. В бібліотеках Котовського району в цей день проходять свята української мови, літературні ранки, поетичні години, презентації книжкових виставок та огляди літератури. Найбільш яскравими заходами цього року стали мовний колаж "Мова - це духовна святиня народу" в бібліотеці станції Борщі, літературна вікторина "Скарби рідної мови" та презентація книжкової виставки "У рідній мові - цілий світ".

Завідувачка бібліотекою станції Борщі Ганна Трояновська в рамках мовного колажу "Мова - це духовна святиня народу" запропонувала учням 5-8 класів Борщівської школи-інтернату та учні Борщівської НВК № 2 цікаву викладку літератури "Мова кожного народу неповторна і своя..." та провела  огляд–презентацію представлених книг, розповіла про нелегкий шлях рідної мови,  її історичну долю. Діти активно включилися в хід заходу: читали вірші про рідну мову,  змагалися умовознавчому марафоні, що включав в себе  вікторини, прислів'я, загадки.
Учні Малофонтанської школи були запрошені завідувачкою сільської бібліотеки Ірина Дмитрієва на
літературну вікторину "Скарби рідної мови". Дітей поділилися на дві команди "Мовознавці" і  "Словограйці". Вікторина пройшла з декількох турів, а саме: "Народ скаже, як зав'яже",  "Мовне асорті", "Скажи без затримки", "Словникар", "Всезнайко", "Відгадайко". Поки жюрі підчитувала бали, діти відгадували мовні загадки-шаради та загадки-жарти. 
По закінченні вікторини бібліотекар
презентувала книжкову виставку "У рідній мові - цілий світ". Діти з цікавістю перегортали сторінки  книжок української мови, які їм дуже сподобалися, шукаючи для себе щось повчальне. 

Бібліотекарі Куяльницької сільської бібліотеки Тетяна Бойко та Марія Каназірська взяли участь у шкільному святі до Дня рідної мови "Мова - скарб народу". Вони підготували та презентували для учнів 5-11 класів розгорнуту книжкову виставку "Мова- джерельна криниця" та познайомили з книжковими новинками, присвяченими українській мові, що нещодавно надійшли до фонду бібліотеки. 

Яскравим заходом стала і презентація книжкової виставки "Ой, яка чудова українська мова", проведена для школярів села Мардарівка сільським бібліотекарем Людмилою Шевченко.
 


Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 623 | Додав: Olga | Теги: Україна, мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz