Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 29 » До Дня памяті жертв Голокосту
1:26 PM
До Дня памяті жертв Голокосту

Голокост - невиплакані сльози людства

 

«Голокост - коротке слово ... Сіре, мов весняний лід, та за ним людської крові ріки тягнуться у слід..." - такими словами з вірша, почала свою розповідь завідуюча бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна на годині-реквіємі «Огонь Голокосту», яка розповіла учням про геноцид єврейського народу у Другій Світовій війні, про масові знищення євреїв на Одещині. До глибини душі зворушила хлопців та дівчат презентація книги Олександра Коремблита "Огонь Холокоста". 

У вир страшних подій Голокосту занурили працівників Косівського старостинського округу бібліотекар Олена Дегтяренко та директор Будинку культури Олена Кондельчук на годині пам'яті  "Сказати хочу стільки та мовчу... Я в пам'яті запалюю свічу". 

Працівники культури села Липецьке Любов Лунгул, Лариса Дімпул та Інга Урсул провели історичну годину «Свіча Голокосту не згасне» та огляд книжкової виставки «Голокост – невиплакані сльози людства». Запрошені на захід учні місцевої школи переглянули запропоновану літературу, пригадали історичні факти, які увійшли в історію світу жахливою чорною сторінкою. 

Розповідь бібліотекаря села Малий Куяльник Олени Цуркан та огляд тематичної книжкової виставки під час проведення години-спомину "Питання памяті та сумління" були влучно доповнені показом документального фільму про події Голокосту.

Юних читачів Бочманівської бібліотеки зібрала година пам'яті під назвою «Голокост: історія, пам'ять», підготовлена бібліотекарем  Ксенією Чиканчи.

По закінченні кожного заходу хвилиною мовчання та запаленням свічок була вшанована пам'ять всіх невинно убієнних.  Хай світла пам'ять замучених буде грізною пересторогою добра, хай попіл спалених стукає в серцях живих та закликає до братерства людей та народів!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 367 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz