Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 25 » До Дня пам'яті жертв Голокосту
3:32 PM
До Дня пам'яті жертв Голокосту

Свіча Голокосту не згасне

 

З 25 січня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС проходить ряд заходів, присвячених Дню памяті жертв Голокосту, серед яких відеопрезентація "Голокост і людська гідність" та виставка однієї книги відомого поета Подільщини Олександра Корембліта "Огонь Холокоста".

Відеопрезентація, проведена бібліотекарем медіацентру Ольгою Волкунович, розповіла про хвилю терору проти єврейського населення, розпочату Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей. 

Книга Олександра Корембліта "Огонь Холокоста" - це ще одна трагічна сторінка Другої Світової війни. Вона дуже автобіографічна, тому що автор сам пережив трагічну історію винищення єврейського народу і важку долю сирітства.

Саме за книгу "Огонь Холокоста" Олександр Корембліт в 2017 році визнаний лауреатом конкурсу імені Іцхака Зандмана (м. Тель-Авів, Ізраїль) на історико-литературний твір про військовий подвиг в роки Другої світової війни та удостоєний званням лауреата Фонду увічнення єврейського героїзму, в 2018 році - лауреатом загальнонаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання", а сама книга взята на довічне зберігання до Одеського літературного музею.

Присутні на обох заходах читачі бібліотеки вшанували пам’ять всіх невинно розстріляних, задушених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею. 

Переглядів: 391 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz