Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Листопад » 25 » До дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років
12:02 PM
До дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Пом'янімо і пам'ятаймо!

 

Одна з найсумніших сторінок нашої історії - це Голодомор 1932-33 років. 81 рік тому наш народ пережив катастрофу, яка  могла зупинити життя всієї нації. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

Саме тим трагічним подіям був присвячений вечір-реквієм «Пом’янімо і пам’ятаймо», який відбувся  в краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ  напередодні четвертої суботи листопада, коли вся країна відзначає цю сумну дату. 

Бібліотекарі  Людмила Поросятковська та Надія Балабан розповіли присутнім на заході студентами Котовського медичного училища про  передумови виникнення голоду  на Україні, про його перебіг, ілюстрували спогадами  очевидців та малюнками дітей, декламували  віршовані рядки. Бібліотекар Інна  Вербицька  показала присутнім уривки з документального фільму «Хлібна гільйотина».

Студентам була презентована і художньо-документальна виставка «Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно», де зібрані  документальні матеріали саме про перебіг тих подій в Котовському районі.   

На вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору  була запалена свіча пам’яті та оголошена  хвилина скорботи, а по завершенні заходу всім присутнім було запропоновано з’їсти по скибочці чорного хліба в пам’ять тих, хто загинув від голоду. 

81-ій річниці трагедії Голодомору 1932-1933 років була присвячена і презентація книжкової виставки "Чорна сповідь твоя, Україно" в бібліотеці селища Борщі, яку запропонувала своїм читачам завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська. Презентація стала вагомим доповненням до  години пам'яті "Чорний птах гіркої пам'яті", проведеної в бібліотеці спеціалістом КРЦСССДМ Олександром Скуділо. 

19 листопада пройшла година–реквієм  «Пам'ять невинно убієнних» в бібліотеці селища Борщі (Зірниця).  Бібліотекар Оксана Перебітюк презентувала книжкову виставку «Тінь голодної смерті». Діти селища ділилися споминами, які розповідали їм прабабки і прадіди. А потім засвітили свічки і вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання.

Читачів бібліотеки села Малий Фонтан зібрала виховна година «У той рік заніміли зозулі», яку організували та провели завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідувачка клубом Ірина Попенко. До уваги присутніх було запропоновано презентацію книжкової виставки «Допоки пам'ять в серці не згасне» та перегляд документального фільму "Голод". У виконанні учнів 6 класу  А. Сафрон, К. Калантай, Н. Кирици у супроводі "Реквієму" звучали сумні рядки віршів про голодомор. 

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 887 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz