Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Листопад » 28 » До Дня пам'яті жертв голодомору
12:45 PM
До Дня пам'яті жертв голодомору

Свічка плакала в скорботі

 

В останні дні листопада весь український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців чорної сторінки в історії України - Голодомору 1932-1933 років. Пам’ятні заходи до сумної дати – Дня пам'яті жертв голодомору -  проходять і в бібліотеках нашого району.

В бібліотеці селища Борщі була проведена година пам'яті "Дзвони - 33-го", яка нагадала присутнім про жахи голоду 1932 – 1933 років, про загибель  мільйонів людей. Бібліотекар Оксана Перебітюк запропонувала  переглянути документальний фільм "Голодомор. Великий злом" із серії "Невідома Україна" та провела огляд викладки літератури "Свічка плакала в скорботі".

В Новоселівській сільській бібліотеці читачі зібрались на урок пам’яті «Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками», під час якого завідуюча бібліотекою Олена Швець зачитала свідчення жертв голодомору та запропонувала переглянути літературу тематичної книжкової виставки.

Бібліотекар Косівської бібліотеки Олена Дегтяренко завітала до школи з історичною годиною «Блукало лихо по землі», розпочавши її хвилиною мовчання, доповнивши історичними даними про події тих жахливих років та презентувавши тематичну книжкову викладку.

Поминальні вогники запалали на заході "То пам`ять стає при свічі", проведеному завідувачкою центральною бібліотекою села Липецьке Інгою Урсул з учнями місцевої школи. Уважно вслуховуючись у розповіді бібліотекаря про страх тих жахливих років, учні тримали в руках запалені свічки.

В Нестоїтській бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки "Жертвам Голодомору 1932-1933 років ", де представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців.

В центральній районній бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки «Голодний смерч над Україною» для студентів Подільського медичного училища.

Сьогодні ми знаємо, що Голодомор ніколи не стане для нас історичною минувшиною, адже нестерпний біль шматує пам'ять не тільки очевидців, але й наступні покоління. Наш обов'язок — вшановувати, увічнювати пам'ять про вбитих українців і пам'яттю зберігати духовну єдність поколінь.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 552 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz