Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Травень » 11 » До Дня пам'яті та примирнення та Дня Перемоги
11:00 AM
До Дня пам'яті та примирнення та Дня Перемоги

В серцях і книгах - память про війну

 

Ось вже сімдесят четверта весна повертає нас всіх до травня 1945-го року, коли повсюди греміли салюти Перемоги, за яку заплатили своїм життям мільйони людей. З метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу у Другій світовій війні бібліотекарі Куяльницької ЦБС спільно з працівниками культури та місцевими громадами взяли участь в мітингах-реквіємах, зустрічах з ветеранами та солдатськими вдовами, підготували вечори пам’яті, поетичні вечори, літературно-музичні композиції, огляди книжкових виставок та інші масові заходи.

В центральній бібліотеці відбувся поетичний вечір "В серцях і книгах пам'ять про війну". На засідання клубу «Бестселер» завітали поети Подільщини: Людмила Курнікова, Валентина Присяжна, Олександр Корембліт, Юрій Куліков, Світлана Пирогова, Степан Черноволюк, Людмила Шиманська, читачі бібліотеки та бібліотекарі.

Ведучі вечора, бібліотекарі Олена Попова та Людмила Поросятковська, говорили про ті трагічні події Другої Світової, нейомовірну звитягу воїнів-солдатів словами відомих поетів і письменників, які  були безпосередніми учасниками тих подій. Розповідь ведучих супроводжувалась тематичним відеоматеріалом з авторськими піснями у виконанні Булата Окуджави, віршами Юлії Друніної та безсмертним реквіємом Роберта Рождєственського. Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла історію створення однієї з найпопулярніших пісень про війну «Журавлі», після появи якої в багатьох куточках світу зявились памятники та обеліски скорботній матері та журавлям, відлітаючим у вічність, звязавши історию осетинської родини з родиною наших земляків, "місцевої журавки" Марії Ходюк з села Станіславка (Комарове), яка втратила в роки війни усіх своїх шестеро синів.

До уваги присутніх бібліотекарі запропонували  огляд книжкових виставок «Тихі зорі світлої пам’яті» та «Письменники-фронтовики: Герої Радянського Союзу». Присутні на вечорі поети читали  і свої авторські вірші, і вірші поетів-фронтовиків, ділилися своїми спогадами про батьків – учасників війни, підспівували мотиви знайомих з дитиниства пісень воєнних років.

Бібліотекарі сільських бібліотек сіл Вишневе, Ставки, Мардарівка Антоніна Станько, Тетяна Демяненко та Людмила Шевченко взяли участь у проведенні мітингів-ревіємів  «Війни не має забуття» та  «Вшануємо полеглих і живих», поклали квіти до памятників загиблим воїнам-односельцям.

Біля пам'ятника загиблим воїнам в селі Новоселівка зібралась майже вся громада на мітинг  "Спасибі, солдате, за подвиг століть..." (ведучі заходу - Олена Швець та Людмила Мойсенець), участь у якому взяла заступник голови Куяльницької сільської ради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко.

 Поклали квіти до обеліска загиблим у Другій Світовій воїнам діти та дорослі села Чубівка під час мітингу «Вклонімося великим тим рокам!», підготовленого бібліотекарем Нелі Яніцькою.

За участю працівників культури Ірини Дмитрієвої та Ірини Попенко  в селі Малий Фонтан відбулась зустріч з солдатськими вдовами «Бузок травневий будить пам'ять».

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 468 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz