Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Травень » 10 » До Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги
2:16 PM
До Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги

Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна

 

72 рік незгасимо горить дні і ночі Вічний вогонь - вогонь пам’яті живих про загиблих, вогонь пам’яті серця. Напередодні Дня пам'яті та примирення та  Дня Перемоги бібліотекарі району з усією громадою складають глибоку шану всім, хто зупинив фашистську навалу ціною власного життя, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу, вітають воїнів-ветеранів, даруючи їм квіти та теплі слова вдячності за наше мирне життя.

8 травня громада села Новоселівка зібралась біля могили загиблих воїнів на мітинг-реквієм, підготовлений директором Будинку культури Людмилою Мойсенець та завідувачкою  бібліотекою Оленою Швець. Зі словами подяки до ветеранів війни звернулись голова Новоселівської ради Галина Станіславська та присутній на заході виконуючий обов'язки голови Подільської райдержадміністрації Олексій Буряченко. Учні місцевої школи подарували ветеранам квіти. У виконанні хору «Журавка» та гурту «Новоселівські зірки» прозвучали пісні, присвячені захисникам Вітчизни.

Урочистий мітинг під назвою "Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!" відбувся в селі Борщі, який підготували бібліотекар Наталія Іванкова і вчитель української мови С. Грабован. Зі святом Перемоги громаду привітала голова Борщівської сільської ради Валентина Правенко. Продовжили захід вірші та пісні воєнних років, покладання квітів до пам'ятника та братських могил.

9 травня мешканці села Мурована, учні та вчителі місцевої школи прийшли віддати данину пам'яті  воїнам-земляками, які загинули на фронтах Другої Світової війни, на мітингу-реквіємі "Цих днів не померкне слава", який провели сільський бібліотекар Алла Кошетар і директор школи Володимир Глущук.

Завідувачка Малофонтанською бібліотекою Ірина Дмитрієва презентувала своїм читачам книжкову виставку "В книжковій пам'яті - миттєвості війни", а потім спільно з завідувачкою клубом Іриною Попенко та учнями місцевої школи з привітаннями, невеличкими подарунками та віршами про війну відвідали солдатських вдів та ветерана Другої Світової війни Степана Єфимовича Наталапка.

Бібліотекар Косівської бібліотеки Олена Дегтяренко підготувала для маленьких читачів презентацію виставки-пам'яті «Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна».

В центральній районній бібліотеці зібрались представники літературних об'єднань «Промінь», «Аркадійський клуб», члени літературного салону «Бестселер» на поетичний марафон «Пам'ять полеглим – шана живим». Розпочали його бібліотекарі Олена Попова та Людмила Поросятковська презентацією книжкової виставки, до якої активно долучилась і присутня в цей день в бібліотеці молодь з  «English speaking club».

Під час заходу Олександр Корембліт, Тамара Бакул, Віктор Яковенко, Людмила Шиманська, Валентина Присяжна, Людмила Гожа та Ірина Львова поділилися з усіма своїми улюбленими поезіями про війну. А  продовжився марафон біля пам’ятника «Воїну-визволителю», до підніжжя якого учасники заходу поклали квіти та вшанували пам'ять всіх загиблих у Другій Світовій війні хвилиною мовчання.

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 677 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz